ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Izmišljeno da se Torlak prodaje
Foto: Nemanja Pančić

Potrebne reforme

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Izmišljeno da se Torlak prodaje

Društvo -
Ministarka kaže da se ne nalazi na spisku nikave farmaceutske kuće ili kompanije, da se nikada nije bavila nikakvim poslom sa vakcinama i da nikada nije primala ni platu predsednice Skupštine već samo profesorke medicinskog fakulteta

BEOGRAD - Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović je rekla da je izmišljeno da se Torlak prodaje. Ona je navela da mora da se bavi onim stvarima koje su njen posao kao ministarke zdravlja."Kao ministarka zdravlja mene zanima snabdevenost vakcinama. Ako pravim istrage zašto je Torlak u lošem stanju ja neću moći da radim svoj posao", kazala je Đukić Dejanović u Kažiprstu.Ona kaže da se ne nalazi na spisku nikave farmaceutske kuće ili kompanije, da se nikada nije bavila nikakvim poslom sa vakcinama i da nikada nije primala ni platu predsednice Skupštine već samo profesorke medicinskog fakulteta. Ministarka zdravlja kaže da su u zemlji potrebne reforme zdravstvenog sistema, i da će se one desiti kada bude bilo reforme sistema zdravstvenog osiguranja. Đukić Dejanović navodi da postoji inicijativa, ali da je suština da domovi zdravlja počnu da rade. Ona navodi da zdravstvo sopstvenom politikom ne može ništa, da mora da se obraća ministarstvima poljoprivrede i finansija. Ministarka zdravlja dodaje da se radi da rešavanju problema listi čekanja, na kojima "ne sme da se nađe neko kome je život ugrožen". "Moj radni dan počinje pre nego što sam ovde. Moji saradnici su 128.000 uposlenih u zdravstu", kaže Đukić Dejanović. Ona dodaje da se radi na tome da se eliminiše dopunski rad u zdravstvenim ustanovama.

Srbija će lečiti Srbe na KiMMinistarka je rekla da će Srbi sa KiM i posle izbora moći da se leče u kliničkim centrima i u Beogradu i u Prištini. Troškove njihovog lečenja snosiće Republički fond za zdravstveno osiguranje i da zdravstvo nikada nije bila tema razgovora u Briselu. Ministarka je naglasila da će zdravsto i obrazovanje na Kosovu i Metohiji nastaviti da finansira Srbija i da neće biti smanjenja broja zaposlenih u zdravstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track