NEVIĐENO: Dulić bacao milione za lavove i papagaje?!

Ministarka Zorana Mihajlović optužuje

NEVIĐENO: Dulić bacao milione za lavove i papagaje?!

Politika -
Ministarstvo životne sredine vlasnik je tri divlje mačke, dve mambe i sedam retkih ptica?! Za njih plaćamo dva miliona dinara

BEOGRAD - Neviđeno!Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine vlasnik je tri lava, dve mambe i sedam retkih papagaja, za čije izdržavanje je do sada izdvajano i po nekoliko miliona dinara godišnje!Ovu neverovatnu činjenicu je za Kurir potvrdila ministarka Zorana Mihajlović (SNS), u čijem delokrugu rada je posao kojim je nekada rukovodio Oliver Dulić i Ministarstvo za zaštitu životne sredine.- Strašno, ali istinito! Neko je izigrao zakon, a još ćemo videti i ispitati ko je odgovoran - kaže ministarka Mihajlović. Ona ističe da je za 2010. i 2011. za lavove plaćeno dva miliona dinara, te da je to platilo staro ministarstvo, a da za 2012. još nije plaćeno.- Sve ugovore tek treba da pogledamo i da se s detaljima obratimo javnosti. Po zakonu, na primer, „kad se lav nađe na ulici, naša inspekcija ga upućuje na čuvanje u zoo-vrt i plaća nadoknadu“. Svima je jasno da lav nije mogao da se nađe na ulici. To više neće biti tako! Ministarstvo više neće plaćati milione dinara godišnje, a životinje će biti propisno zbrinute. Naravno, Ministarstvo energetike će sve ispitati, jer postoji sumnja da je došlo do nenamenskog trošenja sredstava i zloupotrebe zakona - kaže ministarka Mihajlović.Oliver Dulić, bivši ministar za zaštitu životne sredine, juče nije odgovarao na naša pitanja u vezi s lavovima koji su smešteni u turističkom kompleksu Palić. Palić, inače, pripada opštini Subotica, odakle je i sadašnji poslanik Dulić.

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović

Vučić: Da li rika lavova proizvodi struju?Celu priču o izdvajanju sredstava za lavove pokrenuo je predsednik SNS Aleksandar Vučić u intervjuu za Politiku.- Mi živimo u zemlji u kojoj Ministarstvo energetike plaća milion dinara mesečno za tri lava na Paliću. Dakle, ako vi meni možete da objasnite kakve to veze ima s energijom, osim ako rika tih lavova ne proizvodi struju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track