DUNJA NEGIRA: Nisam zbog dečka prešla u islam

Iskreno

DUNJA NEGIRA: Nisam zbog dečka prešla u islam

Stars -
U islam sam prešla u jednoj džamiji u Sjenici i moj bivši dečko, koga sada smatram najboljim prijateljem, nema nikakve veze s tim, objasnila je pevačica

Pevačica Dunja Ilić, koja je u oktobru prošle godine prelaskom na islam i preseljenjem u Sarajevo digla prašinu, otkrila je da veru nije promenila zbog dečka već zato što je osetila.

Iako su brojni mediji tvrdili da se u BiH preselila zbog prelaska na islam, Dunja tvrdi da to nije ključni razlog i da je, između ostalog, želela i da se odvoji od roditelja i potpuno osamostali.

"Dugo sam bila na relaciji Beograd - Sarajevo, jer ovde živi dečko s kojim sam se dugo zabavljala, a upoznala sam ga u Crnoj Gori. Nije tačno ni da sam ovde prihvatila islam. To se desilo u jednoj džamiji u Sjenici i moj bivši dečko, koga sada smatram najboljim prijateljem, nema nikakve veze s tim. Nisam osoba koja bi se ikada prilagođavala bilo kome, a kamoli kada je u pitanju nešto tako veliko. Za mene je porodica na prvom mestu, majka mi je pravoslavne vere, a otac agnostik. Ostavili su mi da se jednog dana sama opredelim za religiju koju želim", govori Dunja i ističe da su celu priču smislili mediji i da je ovim korakom izazvala brojne negativne kritike.

Pevačica je oduševljena toplim prijemom Sarajlija i za kratko vreme stekla je veliki broj prijatelja i veoma je srećna, jer ovo grad u koji sam se zaljubila još pre pet godina. Sviđa mi se i što je ovde život malo sporiji nego u Beogradu", kaže Dunja.

Dunja je istakla da poteče iz ugledne beogradske porodice, u kojoj je majka pravnica, otac ekonomista i biznismen, a iza sebe ima dva studijska albuma, autor je tekstova koje peva, a za većinu singlova potpisuje i kompozicije.

Sama u tuđem gradu

Dunja Ilić naišla je i na prvo razočarenje u Sarajevu, zbog čega će verovatno pokrenuti i sudsku tužbu. Naime, iznajmljeni stan na Grbavici pevačica je morala da napustiti, a privremeni smeštaj potražila je kod prijatelja.

"Agencija preko koje sam iznajmila stan uzela mi je 300 evra depozita koje ne želi da mi vrati. Kada sam uselila, zatekla sam pravi svinjac, morala sam da plaćam čistačicu, majstore da popravljaju vodu... S druge strane, terete me da sam ugovor raskinula bezrazložno. U tuđem sam gradu, mlada sam, iza sebe nemam nikoga, ni mafiju ni državu, tako da mi je ta nepravda veoma zasmetala. Privremeno se selim kod prijatelja, ali na kraju ću zaista morati da kupim stan, ne mogu ovo da trpim", govori Ilić.

Studira novinarstvo

Dunjina preokupacija su studije novinarstva. "Ambiciozna sam i želim da postignem nešto u životu. Ne mogu sebe da svrstam među klupske pevačice, ne mogu da se zamislim kao neko ko će se baviti samo time. Dođe mi da se sklonim od toga. Volim da pišem tekstove, da komponujem muziku, želim se baviti nečim ozbiljnijim", rekla je pevačica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track