Đurđić na korak od povratka u Bundesligu
Foto: Greuther-fuerth.de

Cvajta

Đurđić na korak od povratka u Bundesligu

Fudbal -
Nikola Đurđić i saigrači su posle remija od 2:2 ostali na drugom mestu tabele sa 54 boda, jednim više od Paderborna, a do kraja sezone ostala su još tri kola

Fudbaleri Grojter Firta napravili su veliki korak ka povratku u Bundesligu remijem sa glavnim konkurentom Paderbornbom u 31. kolu Cvajte. Nikola Đurđić i saigrači su posle remija od 2:2 ostali na drugom mestu tabele sa 54 boda, jednim više od Paderborna, a do kraja sezone ostala su još tri kola. Na prvom mestu tabele nalazi se Keln sa 61 bodom i utakmicom manje od pratilaca i samo čudo može da ga spreči da ne izbori direktan plasman u Bundesligu naredne sezone. Isto će učiniti i drugoplasirani tim, dok će trećeplasirani ići u baraž. Grojter je remi izvukao u meču u kojem su dominirali dugi pasovi, a Đurđić je imao veoma zapaženu ulogu, pošto je predstavljao kontantnu opasnost po gol Paderborna i bio je jedan od najzaslužnijih za povoljan rezultat svog tima na neugodnom gostovanju pred 15.000 glealaca. Padeborn je poveo preko Koca u 36. minutu, a izjednačenje je viđeno u 59. kada je strelac bio Azemi. Vučinović je u 75. minutu doneo novo vođstvo domaćem timu, ali je Azemi u poslednjem minutu regularnog dela utakmice postavio konačan rezultat i doneo bod Grojteru.

U narednom kolu, u petak od 18.30, Grojter Firt dočekuje Minhen 1860. Do kraja sezone, Đurđića i saigrače još očekuju dueli sa Kotbusom i Zandhausenom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track