Đurić: Odlazim na duže, nisam idiot!
Foto: Fonet

Zvanično Čeda ostao bez uzdanica

Đurić: Odlazim na duže, nisam idiot!

Politika -
Da se LDP nalazi pred pucanjem, suptilno je nagovestio i lider te stranke Čedomir Jovanović nakon sednice Predsedništva stranke, kada je na pitanje da li će neki od funkcionera podneti ostavke odgovorio da je to realnost koja se dešava posle svakih izbora

BEOGRAD - Ko je sledeći?Potpredsednici LDP Ivan Andrić i Bojan Đurić, kao i Mladen Bašić, gradski menadžer, odlučili su da se povuku sa stranačkih funkcija, saopšteno je iz te stranke. Iako niko od njih trojice nije želeo da komentariše svoju odluku, kako saznajemo, razlog zašto su odlučili da se povuku jeste loš izborni rezultat. Andrić je i formalno podneo ostavku na funkciju, Đurić je najavio saborcima da se neće ponovo kandidovati, dok se Bašić povukao s mesta menadžera gradskog odbora, ali sva trojica ostaju članovi stranke.Đurić se juče, posle duže vremena, oglasio na Tviteru i objasnio da se oseća odgovornim zbog lošeg izbornog rezultata, iako i dalje apsolutno veruje u sve što je govorio u kampanji.- Ne prelazim nigde. Ne zanima me. Ne treba da se bavim politikom na duže vreme... Od mene neće biti izjava, feljtona, razvlačenja po blatu. Nisam idiot. Nije politika jedino čime ljudi mogu da se bave. Posebno ne na silu - napisao je Đurić na Tviteru, kao i:- Još su sumanutije ideje da ja treba da vodim stranku. Neću, ne zanima me. Neozbiljno je. I to hoću da prekinem. Budimo racionalni. I odrasli.Da se LDP nalazi pred pucanjem, suptilno je nagovestio i lider te stranke Čedomir Jovanović nakon sednice Predsedništva stranke, kada je na pitanje da li će neki od funkcionera podneti ostavke odgovorio da je to realnost koja se dešava posle svakih izbora.Iako LDP prvi put od osnivanja nije prošao cenzus, Jovanović u tome ne vidi razlog za svoju ostavku već, kako je rekao, dodatnu motivaciju i priliku za nov početak.

Sam protiv svih... Čedomir Jovanović
Sam protiv svih... Čedomir Jovanović

OžegovićNIŠTA OD FUNKCIJEŽeljko Ožegović, kandidat LDP za gradonačelnika, demantovao je da će biti novi potpredsednik stranke.- Povodom nezvaničnih medijskih najava koje su se pojavile da ću postati potpredsednik ove stranke, želim da naglasim da se niko nije konsultovao sa mnom - naveo je Ožegović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track