Dva kandidata ispunjavaju uslove za konkurs Narodne biblioteke
Foto: Rts

Traži se upravnik

Dva kandidata ispunjavaju uslove za konkurs Narodne biblioteke

Pop kultura -
Mirko S. Marković i Jasmina Ninkov - ispunjavaju uslove konkursa i imaju kompletnu dokumentaciju

BEOGRAD - Na konkurs za upravnika Narodne biblioteke Srbije prijavilo se pet kandidata od kojih samo dvoje - Mirko S. Marković i Jasmina Ninkov - ispunjavaju uslove konkursa i imaju kompletnu dokumentaciju, konstatovano je danas na sednici Upravnog odbora te institucije.

Na konkursu su se prijavili dr Nevena Tomoć, koja je rukovodilac biblioteke Doma kulture Studentski grad, savetnik bibliotekar u Biblioteci grada Beograda Mirko S. Marković, sadašnja direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov, direktor Narodne biblioteke "Stevan Sremac" u Sokobanji Mirjana Jovanović i mr Snežana Nenezić koja je bila pomoćnik direktora biblioteke u Kruševcu.

Uvidom u dokumentaciju zaključeno je da dr Nevena Tomić ne ispunjava uslove konkursa jer biblioteka u okviru Doma kulture Studentski grad nema status pravnog lica, Jovanović nije priložila jedan od osnovnih dokumenata, a to je plan rada Nacionalne biblioteke od 2014. do 2018. godine, dok je Nenezić obavljala samo dužnosti pomoćnika direktora biblioteke u Kruševcu, a nije bila na rukovodećem položaju.

Uslove konkursa NBS ispunjavaju Mirko S. Marković i Jasmina Ninkov, koji su uz plan rada biblioteke priložili fotokopije radnih knjižica u kojima se može videti dužina radnog staža na rukovodećim položajima, sertifikate o znanju engleskog jezika i drugu potrebnu dokumentaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track