Džajić: Hrvatska i Dinamo su najbolji

Džajić: Hrvatska i Dinamo su najbolji

Fudbal -
Legenda srpskog fudbala ocenila da su Hrvatska i Dinamo najuspešniji od raspada bivše SFRJ

ZAGREB - Najbolji srpski fudbaler svih vremena Dragan Džajić izjavio je za hrvatske medije da su Hrvatska i Dinamo lideri na prostorima bivše SFRJ.

Na pitanje, kako gleda na klubove bivše "velike četvorke" treća Zvezdina zvezda je odgovorila.

"Činjenice, odnosno rezultati govore da je trenutni lider zagrebački Dinamo. Više puta su izborili Ligu šampiona, ostvarili su sjajne transfere, organizaciono su odlični i finansijski stabilni".

Džajić se složio i sa konstatacijom da Hrvatska kao reprezentacija ima najviše uspeha od svih zemalja eks Ju.

"To je činjenica, uostalom Hrvatska je ostvarila fantastičan rezultat na SP 1998. osvajanjem bronzane medalje. Sve vreme otkako su zemlje bivše federacije samostalne Hrvatska ima dobru ekipu koju je teško dobiti. Osim kvaliteta igrača tu je presudan izražen borbeni duh hrvatskih reprezentativaca".

Govoreći o predstojećem dvomeču Srbije i Hrvatske u okviru kvalifikacija za SP 2014. Džajić je rekao da očekuje tenzije do prvog meča i ocenio da selektor Siniša Mihajlović počinje od početka.

"Tenzija će verovatno biti do prve utakmice, ali ne među igračima i trenerima, nego u okruženju koje će diktirati atmosferu. Igrači se znaju, sreću se u Evropi, poštuju se. Mihajlović je izabrao dosta novih igrača, odrekao se nekih starijih i gradi novu priču. Srbija ima dobre igrače, ali dosad smo videli dve oprečne reprezentacije, jednu slabu u Škotskoj i jednu nadahnutu protiv Velsa. Mnogi su uvereni kako na tih 6:1 možemo da gradimo optimizam da bismo mogli da se plasiramo na Svetsko prvenstvo", rekao je Dragan Džajić za Jutarnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track