DŽEJMS BOND OBRAČUN: Pokušao da je ubije na dnu mora, žena ronilac sve snimila!

Gnusan zločin

DŽEJMS BOND OBRAČUN: Pokušao da je ubije na dnu mora, žena ronilac sve snimila!

Planeta -
Prilikom snimanja filma o zaštiti podvodnih koralnih grebena na dubini od 15 metara kod obala Kone na Havajima prišao joj je drugi ronilac i istrgao crevo za kiseonik

Rene Umberger (53), koja se decenijama se bavi ronjenjem i ekološkim projektima, preživela je pokušaj ubistva koji se dogodio na dubini od 15 metara! Rene je snimala dokumantarac o šteti pričinjenu podvodnim grebenima u moru.Rene je iskusni ronilac sa više od 10.000 zaranjanja. Prilikom snimanja filma o zaštiti podvodnih koralnih grebena na dubini od 15 metara kod obala Kone na Havajima prišao joj je drugi ronilac i istrgao crevo za kiseonik, što je bio pokušaj ubistva! Međutim, Rene je sve snimila i spasila se.

Međutim, ona se nije uspaničila već je pribrano reagovala poštujući pravila ronjenja. Umberger objašnjava da bi većina ronilaca zbog panike, straha, stresa instinktivno pojurio ka površini! Međutim, takav sled okolnosti bi verovatno bio koban jer, naime, naglo izranjanje sa tolike dubine dovodi do dekompresije. Reč je o oslobađanja mehurića, kiseonika u telu i mozgu, što može da dovede do jakih napada, krvarenja, i smrti!

Rene se, međutim, 30 sekundi posle izvlačenja ponovo dokopala creva za disanje. Međutim, napadač je ponovo krenuo ka njoj, ali je ona postepeno izronila.- On mora da bude uhapšen! Ni u milion godina ne bih pomislila da će me neko tako napastin – izjavila je Umbergerova!

Motiv napada je izvestan. Reč je, naime, o čoveku s kojim je ranije bila u sukobu. Ona se posvađala jer je napadač lovio ribe i podvnodne životinje koji stanuju oko koralnih grebena kako bi ih prodavao akvarijumima. Rene smatra da se na taj nači nanosi nenadoknadiva šteta blagu planete.

http://www.youtube.com/watch?v=bJ1YYA6nIws

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track