DŽENIFER PSAKI: Nisu to ukrajinske izbeglice, nego turisti na lekovitom vazduhu!
Foto: Kurir Štampano

Biser

DŽENIFER PSAKI: Nisu to ukrajinske izbeglice, nego turisti na lekovitom vazduhu!

Planeta -
Ruski mediji ismejali portparolku Stejt departmenta koja je ubeđivala novinare da su ukrajinske izbeglice zapravo turisti koji u planinama Rostovske oblasti traže lekovit vazduh

Portparol Stejt departmenta Dženifer Psaki izjavila je da ukrajinske izbeglice u Rusiji nisu izbeglice, nego turisti koji su došli u ruske planine radi lekovitog vazduha.

Pošto je stalno poricala da civili s istoka Ukrajine beže pred sopstvenom vojskom u Rusiju, novinar AP-a Met Li joj je tražio da objasni zašto onda hiljade ukrajinskih žena i dece odjednom masovno dolazi u Rostovsku oblast u Rusiji, javlja ruska TV Lajf njuz.

"To su turisti. Vazduh u rostovskim planinama je lekovit", odgovorila je Psaki ko iz topa.

U ruskim medijima je ismevaju i mole je da im kaže gde je u kao tepsija ravnoj Rostovskoj oblasti našla planine, a neki dodaju da će sledeći put zasigurno u Sibiru naći banane.

Novinar AP-a Met Li inače redovno isteruje pravdu s Psakijevom - prošli put joj je održao lekciju kad je na njegovo pitanje kako SAD komentarišu upotrebu zapaljivih bombi protiv civila u Slavjansku pitala "jel' ruskih bombi?". Jedno pet minuta joj je objašnjavao da misli "ukrajinskih bombi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track