Dževad Prekazi: Brat mi je, ali me ne zove godinama
Foto: Sasa Pavlic

ISKREN Bivši as Partizana ne kontaktira s familijom

Dževad Prekazi: Brat mi je, ali me ne zove godinama

Fudbal -
Ravnodušan Dževad Prekazi kaže da mu je selektor tzv. Kosova rođak s kojim ne komunicira

On je legenda Partizana i srpski fudbalski as.Na čelu mlade kosovske reprezentacije koja je igrala u Švajcarskoj nalazi se Rafet Prekazi, što je bio povod da mnogo poznatiji Prekazi, Dževad, iznese mišljenje o slučaju koji je zatalasao FIFA. Umesto odgovora, legendarni igrač Partizana uzvratio je kontrapitanjem:- Ajde da ja vas pitam nešto - kakve ja veze imam s tim u Švajcarskoj i šta bih mogao da vam kažem o tome?Da li vam je Rafet brat?- Jeste, nije mi rođeni, ali smo rodbina.Da li vas je brat možda pozvao da vam kaže svoje utiske o mečevima u Švajcarskoj?- Mene niko s Kosova ne zove godinama, decenijama... Eto, s Vokrijem sam bio prijatelj, a ne sećam se kad mi je okrenuo broj. I ne zanima me to što bi mogli da mi kažu. Jedino me interesuju moja deca i moj OFK Beograd. Na Karaburmi pravim od te dece pre svega dobre ljude, a niko od mene neće biti srećniji ako jednog dana postanu i dobri fudbaleri.Smeta vam što vam mediji često traže komentare povodom fudbalskih problema s Kosovom?- Ne ljutim se ja zbog toga što zovu, ali ja nemam šta da kažem povodom toga. Živim u Beogradu, od 16. godine sam u Partizanu, a dok sam bio u rodnoj Kosovskoj Mitrovici, vaspitavan sam kao Jugosloven i uživao sam svaki put dok sam pevao „Hej, Sloveni“. To što i danas mislim da sam nekad živeo u najlepšoj zemlji - to je moje pravo i niko ne može da mi ga oduzme.Nešto vas ipak muči.- Ako želite da znate šta mi smeta, kazaću vam da se nisam osećao prijatno kad igraju meč Galatasaraj - Real Madrid, a mene niko ne zove sa RTS da komentarišem tu utakmicu. Ko to bolje od mene zna Galatasaraj - upitao je Prekazi na kraju intervjua za Kurir.

Ne zove ni on Beograd... Rafet Prekazi
Ne zove ni on Beograd... Rafet Prekazi

Svuda ima dobrih ljudiU ratnim strahotama stradala je i kuća Prekazija u Kosovskoj Mitrovici.- Imaš budale, sa svih strana. Moju majku, brata s njegovom ženom i troje dece u tom bezumlju u dva navrata su spasli ljudi koji su ih pitali: „Šta ti je Preki?“ i spasli ih. Svuda ima i dobrih ljudi. Moj najbolji drug nedavno je umro. Nisam mogao da odem na sahranu. Ali šta ćemo, život ide dalje - rekao je za Nedeljnik Prekazi.

Moja vera - Če Gevara!U nedavnoj ispovesti za magazin Nedeljnik, Prekazi je, objašnjavajući tezu Zvezdinih navijača da je Partizan muslimanski tim, rekao šta za njega predstavlja religiju.- Ne razumem ni to. Ko je živeo u državi Jugoslaviji? Kakve to veze ima? U Partizanu su igrali fudbaleri, mislim da je Partizan fudbalski tim. Zar je toliko bitno ko si i šta si? Ja sam po nacionalnosti Albanac. I šta sad? Moja žena je Srpkinja. I šta sad? Moja vera je Če Gevara. Za dobrobit čovečanstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track