DŽIHAD RATNICI: Vehabije iz Bosne patroliraju Irakom!

Video-zapisi izazvali šok

DŽIHAD RATNICI: Vehabije iz Bosne patroliraju Irakom!

Planeta -
Islamisti iz BiH snimljeni u vozilu u blizini mesta gde ISIL sprovodi teror

BAGDAD - Neverovatno.Među ekstremistima grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) koji prethodnih dana haraju Irakom sejući smrt na svakom koraku nalaze se i bosanske vehabije, za koje se pretpostavlja da su iz svoje zemlje otišli u džihad u Siriju. To navodno prikazuje snimak zabeležen u Iraku i objavljen na sajtu LiveLeak, a na njemu se vidi kako bosanski militanti patroliraju jednim vozilom.Pretpostavlja se da se vehabije vozikaju automobilom zaplenjenim tokom nedavne ofanzive ISIL, radikalnijeg i krvoločnijeg i od Al Kaide, koji je svakim danom sve bliži Bagdadu, iako mu iračke vojne snage pružaju otpor. Mediji navode da se vehabije voze u „hameru“, ali neki komentari ispod video-zapisa upućuju na to da je reč o vojnoj verziji tog vozila - „hamviju“ - američke proizvodnje.

Poruka s Kosova: Naši lavovi su naš ponos. Podrška s Kosova, volimo vas ISIL
Poruka s Kosova: Naši lavovi su naš ponos. Podrška s Kosova, volimo vas ISIL

Video-zapis pojavio se samo dan nakon što su teroristi ISIL putem video-linka na internetu pozvali nove članove da im se pridruže u svetoj borbi. Naime, mladi Britanci, sada ratnici ISIL, započeli su svoj poziv rečenicom: „Svakako ćete umreti“, a zatim objasnili da je pridruživanje ISIL spas jer to oslobađa od stresa i depresije koji su tipični za život na Zapadu. Za kratko vreme taj video je postao izuzetno popularan, a ubrzo su ISIL počele da stižu i poruke podrške sa svih strana sveta, uključujući i Hrvatsku i Kosovo.- Naši lavovi su naš ponos. Podrška s Kosova, volimo vas ISIL - glasila je jedna poruka upućena s Kosova.

Šire terorMASAKRIRALI SIRIJCEPripadnici ekstremističke grupe Islamska država Irak i Levant koji haraju Irakom izmasakrirali su trojicu pripadnika pobunjeničke Slobodne sirijske vojske, koju podržavaju zapadne zemlje. Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu tvrdi da su tela muškaraca nađena dva dana nakon što su ih islamski ekstremisti oteli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track