Džon Keri čestitao Srbiji Dan državnosti!
Foto: REUTERS

SAD ponosne na dugogodišnje prijateljstvo i partnerstvo

Džon Keri čestitao Srbiji Dan državnosti!

Društvo -
U ime predsednika Obame i građana SAD, čestitam građanina Srbije Dan državnosti, preneo Kerijeve reči Stejt department

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je danas, u ime predsednika SAD Baraka Obame, Dan državnosti Srbije, 15. februar, poželevši građanima Srbije mirnu i uspešnu budućnost!"U ime predsednika Obame i građana SAD, čestitam građanina Srbije Dan državnosti", preneo je Kerijeve reči Stejt department.

U Kerijevoj čestitki se navodi da su SAD ponosne na dugogodišnje prijateljstvo i partnerstvo sa Srbijom, i dodaje da Amerika ostaje posvećena pomaganju Srbiji u jačanju multietničkog društva, demokratskih institucija i vladavini prava. Ističe se i podrška Vašingtona dostizanju punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

"Pozdravljamo napore Srbije da zajedno sa svojim susedima konstruktivno radi na stabilizaciji regiona. Podržavaćemo Srbiju na svakom koraku njenog evropskog puta, i radujemo se jačanju njene uloge kao snage mira i napretka", naglasio je Keri. "Sjedinjene Države na ovaj važan dan stoje uz vas. Svim građanima Srbije želim mirnu i uspešnu budućnost", zaključio je američki državni sekretar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track