EK: Studija izvodljivosti za Kosovo 10. oktobra

EK: Studija izvodljivosti za Kosovo 10. oktobra

Politika -
Studija izvodljivosti će biti objavljena 10. oktobra, a odluka o daljim koracima zavisiće od Komisije, a potom i od Evropskog saveta, rekla je Maja Kocijančič

PRIŠTINA - Evropska komisija će 10. oktobra objaviti Studiju izvodljivosti za Kosovo, potvrdila je prištinskim medijima portparol visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič.

"Studija izvodljivosti će biti objavljena 10. oktobra, a odluka o daljim koracima zavisiće od Komisije, a potom i od Evropskog saveta", rekla je Kocijančič za Radio Kosovo.

Viši politički savetnik u Ministarstvu za evropske integracije Kosova Besfort Rečaj rekao da Priština očekuje da sadržaj Studije izvodljivosti za Kosovo bude pozitivan.

"Očekujemo da će studija izvodljivosti pokaže pozitivne rezultate postignute na Kosovu, posebno tokom prošle godine", rekao je Rečaj ističući da ta studija predstavlja veliki korak napred za Kosovo na putu stvaranja ugovornih odnosa sa EU.

"Uskoro ćemo imati mnogo jasniju sliku budućih odnosa sa EU i bolju orijentaciju za početak pregovora za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridrživanju", rekao je Rečaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track