EKSKLUZIVNO JUNAK DANA IZ HITNE: Ovako sam razoružao napadača sa zoljom!
Foto: Hitna Pomoć

Drama u Franše Deperea 5

EKSKLUZIVNO JUNAK DANA IZ HITNE: Ovako sam razoružao napadača sa zoljom!

Društvo -
Čovek nema kad da razmišlja u takvim trenucima. Znam kakva opasnost preti. Tu su lekari, kolege, pacijenti i morao sam da reagujem brzo, priča za Kurir hrabri medicinski tehničar Slobodan Zečević
1 / 2 Foto: Marina Lopicic Hitna Pomoc

BEOGRAD - Nakon što je Slobodan Petrović (57), naoružan lanserom zolje bez projektila, upao jutros u prostorije Hitne pomoći u Beogradu, prvi je reagovao medicinski tehničar Slobodan Zečević, koji je hrabro istupio i razoružao napadača, ne znajući da li je oružje puno ili prazno.

Nakon što je Petrović ušao u Hitnu pomoć, prvi koji su reagovali i razoružali ga bili su Slobodan Zečević medicinski tehničar i vozač Goran Milošević.

"Bio sam u kol centru na spratu kada se sve dogodilo. Kolega iz ambulante došao je da obavesti načelnika o incidentu. Sišao sam dole, i sreo kolegu i pokušali smo da fino popričamo sa Petrovićem. On je pričao nepovezano. Govorio je da mu neko nije ukazao pomoć, ne mi u Hitnoj nego neko drugi... Tada nismo znali da li je zolja ispaljena ili nije, a video sam i da ne mogu ništa da uradim, da ubedim čoveka da se smiri. Zato sam, u trenutku kada se Petrović obratio mom kolegi Goranu, iskoristio priliku i razoružao ga. Kolega i ja smo ga zatim zadržali nekoliko minuta dok su došli pripadnici interventne, priča hrabri Zečević za Kurir.

"Čovek nema kad da razmišlja u takvim trenucima. Znam kakva opasnost preti. Tu su lekari, kolege, pacijenti i morao sam da reagujem brzo, u sekundama. Samog Petrovića smo razoružali i nismo ga povredili ni na koji način", kaže on.

Zečević dodaje i da se sada pita kako je ovako nešto moglo da se dogodi. Kako je neko mogao da sa zoljom u rukama šeta gradom sve do Hitne pomoći, a da ga niko ne primeti i ne prijavi policiji.

Macura: Nisam se uplašila

Nada Macura kaže da se, srećom, nije dogodilo ništa tragično. "Čovek je ušao u ambulantu, nepovezano je pričao i bilo je jasno da je u pitanju psihijatrijski bolesnik. Pretio je da će nas sve pobiti. Ja sam u tom trenutku bila na spratu i kolege su mi kasnije rekle da je taj čovek želeo da ga ja pregledam i da im je rekao da je već ranije zvao nekog za pomoć nekoliko puta, a zatim i rešio da dođe u Hitnu pomoć", kaže Macura dodajući da se nije uplašila.

"Kada su ga kolege pitale šta će biti kada Macura dođe i pregleda vas, on je odgovorio: Upucaću je", ispričala je protparolka Hitne.

(I. Radojičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track