EKSKLUZIVNO: Mišković u policiji drhtao i mucao!
Foto: Zorana Jevtic

Gazda Miško, više ti nije smešno?

EKSKLUZIVNO: Mišković u policiji drhtao i mucao!

Politika -
Najbogatiji Srbin rekao policiji da je s „Nibensom“ radio pošteno i po zakonu. Sve vreme delovao nervozno i uplašeno
1 / 15 Foto: KURIR

BEOGRAD - Prpa, bato!Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković saslušan je u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Mišković je u Palatu Srbije stigao u 15 časova, uznemiren i namršten, bez osmeha, koji mu prilikom prošlog saslušanja nije silazio s lica. Došao je crnim BMW-om i u zgradu Palate Srbije ušao je sam, bez advokata.

Vlasnik imperije „Delta“ razgovarao je s policijom u vezi s predmetom „Nibens“, zbog sumnje da je zajedno s Milom Đuraškovićem učestvovao u spornim privatizacijama putarskih firmi, o čemu je Kurir pisao.Informativni razgovor Miškovića i policije trajao je tačno četiri sata.- Sve smo radili po zakonu. Svaki posao je do detalja isplaniran, pazili smo na svaku sitnicu.

Ja sam poslovan čovek i vodio sam se profitom. Radio sam ono što je bilo najbolje za kompaniju - rekao je, kako prenosi naš izvor, Mišković policiji.Pre nego što bi im odgovorio, Mišković je pažljivo slušao svako njihovo pitanje, a onda bi malo zastao i odgovarao polako, često zamuckujući. Povremeno bi mu glas zadrhtao.

- Sve vreme razgovora bio je vrlo nervozan, na momente ljut. Bilo je jasno da pazi na svaku reč koju izgovara. Bio je upadljivo napet i delovao je nesigurno i u plašeno. Zato je pazio šta govori, objašnjavao je ugovore i poslove. Videlo se da odlično poznaje zakone biznisa i da tačno zna kako je sklapan svaki posao.

Za razliku od Mila Đuraškovića, koji je bio veoma uopšten i delovao kao da ne zna šta je tačno radio, Miroslav je odavao utisak obrazovanog i inteligentnog biznismena. Rekao je i da je njegov sin Marko kupio Preduzeće za puteve jer je to bilo u interesu kompanije - kaže naš sagovornik i dodaje da je očigledno da se konsultovao sa advokatom.

- Pričao je i kako je on uvek poštovao državu, zvučalo je kao da nam se ulaguje, da hoće da nas odobrovolji da ga ne uhapsimo - kaže izvor Kurira iz MUP.Prošlog ponedeljka, posle pisanja Kurira o tome da je Miškovićeva kompanija za džabe dobila 16 hektara zemlje u Beogradu, vlasnik „Delte“ je pozvan na saslušanje o poslovanju njegove firme „Delreal“, odnosno muljanja s gradskim građevinskim zemljištem. .

Marko ponovo u policiji

Povodom predmeta „Nibens“, juče u 10 sati počelo je saslušanje suvlasnika te kompanije Mila Đuraškovića, a u petak je tim povodom saslušan i Marko Mišković, sin Miroslava Miškovića.Marku Miškoviću je pre dva dana oduzet pasoš kada je pokušao da napusti zemlju avionom s aerodroma „Nikola Tesla“. Marko Mišković trebalo bi ponovo da bude saslušan po ovom predmetu u sredu.U kolima samo ćutao

Vlasnik imperije „Delta“ došao je na razgovor u MUP zabrinut, napet i smrknut. Iz zgrade je, međutim, izašao sa širokim osmehom:- Nije njemu bilo do smeha. To je bilo foliranje za javnost jer nije želeo da se vidi koliko se plaši hapšenja - kaže naš izvor.Najbogatiji Srbin posle izlaska iz policije odvezao se u centralu svoje firme na Novom Beogradu, a reporteri Kurira pratili su ga u stopu. Koliko ga je zabrinulo jučerašnje saslušanje vidi se i po tome što sve vreme vožnje nije izustio ni reč!

http://www.youtube.com/watch?v=nLNElhhD_S0
http://www.youtube.com/watch?v=ZF_z_jKxkHg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track