EKSKLUZIVNO:  Piksi trener Crvene zvezde!
Foto: Saša Pavlić

Legenda se vraća kući

EKSKLUZIVNO: Piksi trener Crvene zvezde!

Fudbal -
Dragan Stojković kec u rukavu Slaviše Kokeze na predstojećoj skupštini, pregovori s njim vode se u strogoj tajnosti

Bomba s Marakane! Dragan Stojković prvi je kandidat za novog trenera Crvene zvezde. Peta Zvezdina zvezda na korak je od povratka u voljeni klub posle sedam godina, ovog puta na mesto šefa struke.

Piksi bi u Ljutice Bogdana dobio potpuno odrešene ruke, kompletan sportski sektor bio bi prepušten Zvezdinoj legendi. Tim-menadžerEngleskim rečnikom rečeno - bio bi tim mendžer. Stojković na stolu ima i ponudu da bude selektor Srbije, ali mu je dolazak u Crvenu zvezdu daleko primamljiviji. Na Topčiderskom brdu ga čeka posao s mladim igračima, bez imperativa da u prvoj godini bude šampion. Stojković povratak u Zvezdu vidi i kao šansu da bude na oku jakih evropskih klubova, gde želi da kroz nekoliko godina kruniše trenersku karijeru.Angažovanje Piksija izrazita je želja potpredsednika Slaviše Kokeze. Potpredsednik crveno-belih hoće da dovede zvučno, jako ime koje može da iznese pred zvezdašku javnost. Može li zvučnije od Piksija? Jak adut.Novi predsednik će verovatno biti čovek iz privrede, sposoban da pribavi novac. Spekuliše se da bi to mogao biti Mirko Petrović.

Veljko Ražnatović i Zvezdan Terzić
Veljko Ražnatović i Zvezdan Terzić

Parlament 2. julaSkupština crveno-belih trebalo bi da se održi 2. jula, a najviši organ kluba imaće pred sobom ostavke kompletne uprave.

Dragan Džajić
Dragan Džajić

Čestitao i „zet“ Veljko Terzić novi gensek crveno-belih ZVEZDAN KONAČNO ZVEZDINMiodrag Zečević sinoć je razrešen dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde, a umesto njega na to mesto postavljen je Zvezdan Terzić. Dosadašnji predsednik OFK Beograda stigao je sinoć na Marakanu i prisustvovao je sednici Upravnog odbora, na kojoj je imenovan za vršioca dužnosti.- Čast mi je i zadovoljstvo što sam došao u Crvenu zvezdu. Ne bih voleo da zvuči kao fraza, zato ću vam reći da moje ime dovoljno govori za koji klub navijam odmalena - rekao je Terzić nakon imenovanja.Po izlasku s Marakane Terzić je prve čestitke dobio od Veljka Ražnatovića. Cecin sin, koji je u vezi s njegovom ćerkom Mašom, izašao je u dvorište svoje porodične kuće u Ljutice Bogdana, tačno preko puta Marakane, i mahanjem pozdravio novog generalnog sekretara crveno-belih. Terzić mu je uz širok osmeh uzvratio.

Odlazi i nije mu žaoDRAGAN DŽAJIĆ PODNEO OSTAVKUPredsednik Crvene zvezde Dragan Džajić podneo je sinoć ostavku na tu funkciju. Umesto Džajića klubom će u narednom periodu upravljati petočlana komisija koju čine Slaviša Kokeza, Ivica Tončev, Nebojša Čović, Branko Radujko i Svetozar Mijailović. Oni će obavljati rukovodeće funkcije sve do sednice Skupštine kluba, koja bi trebalo da se održi 2. jula.Interesantno je to što se Džajić tokom dana pojavio na konferenciji o ekonomiji u sportu, u organizaciji Danas conferens centra, na kojoj je svoj odlazak najavio za ponedeljak, rekavši da „odlazi i da nije mu žao“ jer nije uspeo da se izbori s problemima koje je nasledio od svojih prethodnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track