EKSKLUZIVNO Tužiteljka Krima: Moja lepota nije važna, ovde se gine
Foto: Fejsbuk

Intervju, Natalija Poklonska

EKSKLUZIVNO Tužiteljka Krima: Moja lepota nije važna, ovde se gine

Planeta -
To što se priča o mom izgledu je nebitno, ja sam državni tužilac Krima, i to je jedino važno
1 / 6 Foto: Fejsbuk

SIMFEROPOLJ - Lepotica među zverima.Krim je nekoliko dana pre referenduma, na kom je izglasano pripajanje Rusiji, dobio novu državnu tužiteljku, mladu Nataliju Poklonsku (33), koja je ubrzo proglašena za najseksepilniju tužiteljku na svetu. Međutim, ona se ozbiljno prihvatila svoje nove dužnosti.U intervjuu za Kurir otkrila je rezultate istrage o pucnjavi koja se dogodila preksinoć kod Kartografskog zavoda u Simferopolju, u kojoj su stradale dve osobe, a dve su povređene.- Prema podacima koji su prikupljeni, postoji velika mogućnost da su na ukrajinske i proruske trupe pucali snajperisti s Majdana - tvrdi Poklonska.- Nekoliko nenaoružanih radnika Ministarstva odbrane RF je, po dogovoru s komandirom vojne baze A36-74 i u saradnji s Kijevom, došlo da razgovara o kartografiji. Dok su oni bili u bazi, predstavnici grupe samoodbrane su napadnuti. U istom trenutku su se začuli pojedinačni pucnji na pripadnike samoodbrane, kao i pripadnike ukrajinske vojske. U toj pucnjavi bilo je žrtava sa obe strane. Ubijen je jedan kozak, dok je drugi ranjen. Takođe je ubijen jedan ukrajinski vojnik, a jedan ranjen.Šta je istraga pokazala?- Istražitelji ispituju mesto s kojeg je pucano, kao i broj napadača. Istraga je dosad pokazala da ima mnogo sličnosti s pucnjavom na Majdanu koja se desila između 18. i 21. februara. U oba slučaja cilj je bio da se isprovocira vojni sukob.Zašto se misli da ima sličnosti s Majdanom?- Zato što ni na Majdanu ni ovde u Simferopolju nisu pucali ni Ukrajinci, ni Rusi, već se istovremeno pucalo na obe strane.Da li je neko uhapšen?- Trenutno još ne znamo ko je pucao. Istraga i dalje traje. Koji zakoni sada važe na Krimu, ruski ili ukrajinski?- Trenutno su na snazi ukrajinski zakoni, i to oni koji nisu u suprotnosti sa zakonima Krima. Prebacićemo se na ruske zakone, ali je potrebno vreme da se to uradi. Napadačima će biti suđeno za ubistvo po članu 115 ukrajinskog krivičnog zakona.

http://www.youtube.com/watch?v=reHp93s94ho
Kako komentarišete vaše fotografije koje su se pojavile na internetu? Da li vam prija popularnost na društvenim mrežama? Da li znate da ste postali prava zvezda, posebno u Japanu?

Život teče daljeSVE NORMALNODa li će biti uveden poseban vojni režim?- Ne. Nikakav vojni režim neće biti uveden na Krimu. Na Krimu će se život odvijati sasvim normalno, kao i do sada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja