Ubijen rođak Andrije Draškovića

Horor u centru Beograda

Ubijen rođak Andrije Draškovića

Crna Hronika -
Boško Raičević (42) ubijen juče na Dorćolu, u stravičnoj eksploziji koja se dogodila svega desetak metara od vrtića
1 / 4 Foto: Nemanja Mandic Kurir

BEOGRAD - Brutalno!Boško Raičević (42), blizak rođak Andrije Draškovića, raznet je juče kada je njegov „sitroen“ dignut u vazduh u Ulici cara Dušana na Dorćolu! Raskomadano teloEksplozija je bila toliko snažna da je Raičević bukvalno raskomadan, a delovi njegovog tela odleteli su i dvadesetak metara! U eksploziji je povrede lica zadobio i Aleksandar S. (41), koji je bio u vozilu pored Raičevićevog.Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Raičević je juče prvo bio u bašti obližnjeg kafića, a potom je otišao u svoj stan u Ulici cara Dušana. Ubrzo je izašao iz stana i seo u „sitroen“, obavio polukružno skretanje, pa stao na semaforu, pored pik-apa firme „Zlatiborac“. Tada je odjeknula stravična eksplozija!- U prvom trenutku sam pomislio da mi je eksplodirao vazdušni jastuk u kolima, a kad sam ugledao vatru, iskočio sam iz svog kombija kroz vrata suvozača. Srča mi je isekla lice, a od eksplozije mi je oštećen sluh - još u šoku ispričao je Aleksandar S.Stakla na obližnjim zgradama su popucala, a samo pravim čudom izbegnut je pravi pokolj, jer se u blizini eksplozije nalaze dečji vrtić, srednja škola i Defektološki fakultet!Motivi nepoznati- Detonacija se čula u celoj kraju, a ulica je bila ispunjena gustim crnim dimom. Krov „sitroena“ je bio iskrivljen i otvoren kao konzerva. Prvi su prišli perači ulica, koji su počeli da gase auto šmrkovima, ali se tada iz automobila začulo nešto što je zvučalo kao pucnjava! Verovatno je u kolima bilo nekog oružja, pa je pucala municija. Sklonila sam se, za svaki slučaj - rekla je devojka iz obližnjeg lokala.Zbog opasnosti od novih eksplozija ovaj deo Beograda bio je blokiran, a policajci nisu smeli da uđu u Raičevićev stan pre pregleda specijalaca jer su se plašili da i tamo možda ima postavljenih bombi.Do zaključenja ovog broja Kurira policija nije utvrdila motive zločina.- Proveravamo da li mu je neko pretio, a takođe ćemo istražiti i da li ovaj slučaj eventualno ima bilo kakve veze s incidentom u kafiću na Dorćolu od pre dve godine, kada je Raičević bio ranjen. Nažalost, ova likvidacija ponovo nas vraća u devedesete - kazao je izvor Kurira iz policije.Ranjen 2010. Raičević je 2010. ranjen posle svađe zbog parkinga na Dorćolu.- On je s društvom sedeo u bašti kafića, a kada je krenuo do automobila, vozilo mu je bilo zagrađeno pa nije mogao da se isparkira. S prijateljem se vratio u lokal da nađe vlasnika vozila, i tad se sukobio s Aleksandrom Đ. (40) i Mirkom C. (47), koji su mu dobacili da je automobil njihov. Došlo je do tuče, pa i do pucnjave - kaže izvor Kurira iz istrage.Raičević je tad ranjen s četiri hica u noge, prepone i stomak. Aleksandar Đ. je prvo ranjen pa uboden nožem, dok je njegovom drugu Mirku C. sečivo zariveno u grudi.- Zbog pokušaja ubistva svi su robijali, a Raičević je u junu prošle godine izašao iz zatvora - kaže naš izvor.

Boško Raičević
Boško Raičević

Lakše povređeni Aleksandar S. vozio je auto desno na slici
Lakše povređeni Aleksandar S. vozio je auto desno na slici

„Sitroen“ u kojem je bio Boško Raičević levo na slici
„Sitroen“ u kojem je bio Boško Raičević levo na slici

Čitalac reporter Kurira Sava Mandić zabeležio je trenutak eksplozije

Fotografija još jednog čitaoca reportera Kurira

Arkanov saradnikBoško Raičević rodom je s Kosova, a poreklom iz Crne Gore. Kao rođak Andrije Draškovića, bio je njegov blizak saradnik prethodnih sedam-osam godina i Drašković je u njega imao puno poverenje. Kada je Željko Ražnatović Arkan u Prištini držao hotel „Grand“, Raičević je u tom hotelu imao diskoteku. Bio je i blizak saradnik Bojana Radovanovića, funkcionera FK Bask, uhapšenog zbog sumnje da je oštetio Unikredit banku za pet miliona evra.

Reč kriminologa: Borba za tržište drogeDobrivoje Radovanović, bivši direktor Instituta za kriminološka istraživanja:- U Beogradu i Srbiji pravi se nov raspored u trgovini narkoticima i poravnavaju se raniji neplaćeni računi. Ovakvih likvidacija biće sve dok efikasnim državnim akcijama i kaznama ne smanjimo trgovinu drogom u Srbiji.Sociolog Zlatko Nikolić, Institut za kriminološka istraživanja:- Ja sam jednom ovo nazvao „dobro došli u devedesete“. Ukoliko se utvrdi da je reč o crnogorskom klanu, oni su se bavili švercom oružja i droge. Oni se grčevito bore za opstanak u Beogradu pošto ih potiskuju neke druge bande.

Tri verzije eksplozije:1 Plastični eksploziv postavljen je ispod vozila i aktiviran je daljinski.2 Napadač je prišao Raičevićevom „sitroenu“ dok je stajao na semaforu i kroz prozor mu ubacio bombu.3 Raičević je prevozio veću količinu eksploziva, koji je slučajno aktiviran.

U momentu eksplozije vrtić bio pun beba!Desetak metara od mesta eksplozije nalazi se „Dunavsko obdanište“, tako da je prava sreća da niko od dece nije povređen!- Dim je ispunio salu koja je bila puna beba. Oni su spavali i njih detonacija nija čak ni probudila. Ovo je strašno, jedino je dobro što deca nisu videla šta se desilo - rekla je za Kurir Vesna Didić Milovanović, direktorka obdaništa.Pešački prelaz u Dušanovoj ulici koriste i đaci Vazduhoplovne akademije, koja se nalazi pedesetak metara od mesta eksplozije, i studenti Defektološkog fakulteta, smeštenog stotinak metara dalje.- Ovde se nalaze pekara, pošta, radnje, trafike, uvek je puno dece, đaka i prolaznika. Ne znam ko je mogao da uradi ovako nešto usred dana, taj nema ni duše ni mozga - rekao je jedan od žitelja tog dela grada.

http://www.youtube.com/watch?v=4Ep0N5QS2JU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track