Eksplozija u Baba Višnjinoj otkrila bespravne stanare
Foto: Twitter

Eksplozija u Baba Višnjinoj otkrila bespravne stanare

Beograd -
Vlasnici objekta su pokrenuli postupak i nadležni treba da utvrde identitet osoba koje su se uselile u sporni objekat, kaže Aleksandar Jovanović, član opštinskog veća

Porodice bespravno useljene u napuštenu kuću u Baba Višnjinoj ulici 43 na Vračaru, gde je pre dva dana plinska boca eksplodirala i uništila pokućstvo u prizemlju sada živi u dvorištu.

Jer, kako kaže Đorđe Jeftić, jedan od stanara, nemaju gde da odu iz objekta u kojem sada nema ni struje ni vode, gde pojedini ukućani borave duže od godinu dana.– Ostali smo bez ičega i nadamo se da će nam neko pomoći. Nas je 36, od toga je 18 dece, a imamo i trudnice. Spavali smo pod vedrim nebom i ovde ostajemo dok ne nađemo bolji smeštaj ili nam neko ne izađe u susret. Svi smo iz Beograda – kaže Jeftić, koji izdržava porodicu tako što skuplja sekundarne sirovine.Oštećena kuća na jednoj od najekskluzivnijih lokacija na Vračaru, kako smo nezvanično saznali, godinama je bila prazna. Njeni vlasnici, tri osobe i dve firme, kažu u Vračaru, podneli su 3. juna zahtev opštini da iseli ljude koji sada žive u tom objektu.Vlasnici objekta su pokrenuli postupak i nadležni treba da utvrde identitet osoba koje su se uselile u sporni objekat. Kada procedura bude završena, opština je dužna da iseli te stanare ukoliko se u postupku utvrdi da su nelegalno ušli u kuću – kaže Aleksandar Jovanović, član opštinskog veća.Tri osobe prekjuče povređene u eksploziji puštene su na kućno lečenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track