EKSPLOZIJA U BANJALUCI: Bombaš ubio vozača Autoprevoza u autobusu punom putnika

Panika

EKSPLOZIJA U BANJALUCI: Bombaš ubio vozača Autoprevoza u autobusu punom putnika

Crna Hronika -
Autobus se zaustavio na stanici. Prišao je mlađi muškarac obučen u crno i bacio bombu u autobus. Nastao je haos, ispričao je jedan od putnika
1 / 9

BANJALUKA - Vozač "Autoprevoza" ubijen je danas u 10:40 sati, 50 metara od škole u banjalučkom naselju Lazarevo kada je u autobus ubačena bomba, dok je primao putnike na stajalištu.

Prema rečima očevidaca, kada je vozač otvorio vrata autobusa da primi putnike, napadač je ušao, prišao mu i bacio bombu. U trenutku napada u autobusu je bilo blizu 30 ljudi.

Autobus koji je vozio na liniji 13c bio je pun putnika, ali niko od njih nije povređen.

Foto: Printscreen RTRS
Foto: Printscreen RTRS

"Autobus se zaustavio na stanici. Prišao je mlađi muškarac obučen u crno i bacio bombu u autobus. Nastao je haos", kazao je jedan od putnika.

" Povređenom učeniku srednje škole P.G. sanirane su lakše povrede glave na odeljenju hirurgije i on je pušten kući.Još jedna povređena osoba primljena je odeljenje ORL i njegova obrada je u toku", rekla je Nataša Štrkić, portparolka Kliničkog centra Banjaluka.

Foto: Printscreen RTRS
Foto: Printscreen RTRS

Ubistvo se dogodilo na stajalištu u blizini Poljoprivredne škole, a bombaš je pobegao u pravcu tržnog centra "Tempo" i u toku je potraga za njim. Od eksplozije su oštećeni automobili i okolni objekti.

Porodica poginulog vozača došla je na mesto događaja. Njegovo telo se još nalazi u autobusu, a forenzičari obavljaju uviđaj u saradnji sa policijskim istražiocima.

Uviđaj je u toku. Motiv napada još uvek nije poznat.

Foto: Printscreen RTRS
Foto: Printscreen RTRS

Osim mnogobrojnih inspektora CJB Banja Luka, na mestu događaja nalazi se i načelnik Centra Mladen Marić sa najbližim saradnicima.

Generalni direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić, u čiji je autobus, koji je saobraćao na liniji Trn-Centar danas ubačena bomba, tvrdi da su povređena dva putnika. On je rekao za Radio RS-a da su i ranije primali pretnje.

http://www.youtube.com/watch?v=rAKP8UPI2d0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track