POLICIJA OPKOLILA KUĆU: Ovo je muškarac koji je bacio bombu u autobus!
Foto: Klix.ba

U toku hapšenje

POLICIJA OPKOLILA KUĆU: Ovo je muškarac koji je bacio bombu u autobus!

Crna Hronika -
Specijalci su opkolili kuću Željka Stevanovića koji se sumnjiči da je bacio ručnu bombu i ubio vozača autobusa Boru Topića

BANJALUKA- Policija traga za Željkom Stevanovićem (50) iz Lazareva, koji se sumnjiči za ubistvo vozača Bore Topića i napad na autobus. Na internet portalima već je osvanula njegova fotografija.

Specijalci su opkolili njegovu kuću u gradskom naselju Lazarevo, a Stevanović je već četiri godine u konfliktu sa nastradalim vozačem čiji je automobil, navodno, ranije zapalio.

U policiji je potvrđeno da je Stevanović još 2010. godine zapalio automobil u vlasništvu danas ubijenog vozača Bore Topića.

Marić: Ubica imao lični motiv, eksplozija nije teroristički akt

Načelnik banjalučkog Centra javne bezbjednosti (CJB) Mladen Marić rekao je da današnja eksplozija u autobusu "Autoprevoza" u Banjaluci, u kojoj je poginuo vozač autobusa Branu Topića (55), nije teroristički akt.

On je naveo da je reč o obračunu lične prirode, navodeći da policija ima saznanja da je počinilac i ranije pretio nastradalom.

Marić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da, uprkos angažovanju svih raspoloživih snaga CJB Banjaluka, počinilac još nije uhapšen.

Marić nije htio da potvrdi da li je izvršilac ovog ubistva Željko Stevanović (50).

On je dodao da policija nadgleda uže i šire područje naselja Lazarevo, gdje bi mogao da se krije počinilac, te da je angažovan i helikopter MUP-a Republike Srpske.

Foto: Printscreen RTRS
Foto: Printscreen RTRS

- Njega su na fotografijama prepoznali očevici. Stevanović i ubijeni su već godinama u sukobu. Stevanović je ubijenom prije dvije godine zapalio automobil , kazao je izvor blizak istrazi.

Lazarevom kruži više policijskih patrola, jer je navodno viđen u tom naselju.

" Eksplozija bombe u autobusu "Autoprevoza" u Banjaluci, u kojoj je danas poginuo vozač, ne predstavlja teroristički napad, izjavila je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja. Šoja je potvrdila da je od eksplozije bombe, koju je za sada nepoznata osoba ubacila u autobus prilikom prijema putnika, lakše povređen učenik Poljoprivredne škole i to van vozila - na stanici.

"Nakon ukazane lekarske pomoćii u službi Hitne pomoći, učenik je pušten kući", precizirala je portparol MUP-a Srpske.Potraga za "bombašem" je u toku, kao i uviđaj na mestu napada - na stajalištu u banjalučkoj ulici Knjaza Miloša, a prema svedočenju jednog od 30-ak putnika, autobusu je prišao mlađi muškarac obučen u crno i u vozilo ubacio bombu.

Podsetimo vozač autobusa "Autoprevoza" Boro Topić ubijen je danas u 10:40 sati, 50 metara od škole u banjalučkom naselju Lazarevo kada je u autobus ubačena ručna bomba, dok je primao putnike na stajalištu.

Prema rečima očevidaca, kada je vozač otvorio vrata autobusa da primi putnike, napadač je ušao, prišao mu i bacio bombu. U trenutku napada u autobusu je bilo blizu 30 ljudi.

http://www.youtube.com/watch?v=oXTWy2lVHho

http://www.youtube.com/watch?v=rAKP8UPI2d0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track