EL KLASIKO: Novak ekspresno do novog finala sa Nadalom!

Monte Karlo

EL KLASIKO: Novak ekspresno do novog finala sa Nadalom!

Tenis -
Najbolji teniser sveta igraće u finalu protiv španca Rafaela Nadala koji je ranije danas savladao Congu

MONTE KARLO - Srpski teniser Novak Đoković po treći put u karijeri izborio je plasman u finale Masters turnira u Monte Karlu. Đoković je polufinalu počistio sa terena italijanskog tenisera Fabija Fonjinija, rezultatom 6:2, 6:1.

Srpski teniser će se za prvu titulu u Monte Karlu boriti protiv osmostrukog šampiona Rafaela Nadala, koji je ranije danas u dva seta bio bolji od francuskog tenisera Žo Vilfreda Conge.

Duel Đokovića i Nadala biće repriza prošlogodišnjeg finala, kada je španac prilično lako savladao srpskog tenisera (2:0).

Tok meča:

Novak na najbolji mogući način otvara polufinalni duel. Bez većih problema osvojio je uvodni gem, a već u drugom stigao do prve prilike da oduzme servis Italijanu. Uspešno je iskoristio brejk loptu, a odmah u narednom gemu potvrdio prednost za 3:0.

Novak nastavio da napada servis italijana, pretio je i u četvrtom gemu, ali Fonjini ipak uspeva da smanji prednost srpskog tenisera 3:1.

U nastavku seta, Novak je rutinski čuvao rano stečenu prednost. Pri rezultatu 5:2, napravio je novi brejk i bez velike muke osvojio prvi set (6:2).

Srpski teniser je nastavio seriju i na startu drugog seta. Već u drugom gemu je uspeo da napravi brejk za 2:0. Bez većih problema je materijalizovao prednost (3:0) i do kraja meča dozvolio italijanu da osvoji samo jedan gem (6:1).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track