Elektronske cigarete i nargila zabranjene mlađima od 16 godina!
Foto: Pr

Gornja Austrija pooštrila Zakon o zaštiti mladih

Elektronske cigarete i nargila zabranjene mlađima od 16 godina!

Austrija -
Gornja Austrija prva je aujstrijska pokrajina koja je zabranila prodaju i upotrebu električnih cigareta i nargila mlađim maloletnicima

LINC - Komitet za socijalna pitanja pokrajinskog parlamenta Gornje Austrije prva je pokrajina koja je izglasala amandman Zakona o zaštiti mladih, kojim se zabranjuje prodaja i upotreba električnih cigareta i nargila licima mlađim od 16 godina.

Prema rečima Gertraude Jan (Gertraud Jahn, SPÖ), pokrajinske ministarke Gornje Austrije, broj mladih konzumenata nargila, u Austriji popularno nazvanih „šiša“, se već godinama povećava. Međutim, ni mladi, a ni njihovi roditelji nisu svesni opasnosti koje nosi pušenje e-cigareta i nargila.

Intezitet dima koji nastaje iz duvana tokom pušenja nargila je smekšan raznim voćnim aromama. Upravo iz tog razloga kozument nargila još jače inhalira taj dim u svoja pluća. Takođe ovaj oblik pušenja predstavlja prvi korak ka konzumaciji pravih cigareta. Ubudućnosti neće više biti lako kupiti nargile i elektične cigarete, kao što je to do sada bio slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track