Elezović:Tadić obavešava Nikolića o većini

Elezović:Tadić obavešava Nikolića o većini

Politika -
Demokratska stranka i koalicija okupljena oko nje, zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije i Liberalno demokratskom partijom blizu dogovora o formiranju skupštinske većine

BEOGRAD - Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke u Vojvodini Dušan Elezović izjavio je da je Demokratska stranka veoma blizu dogovora o formiranju vlade sa koalicijom SPS-PUPS-JS i LDP i da bi lider DS Boris Tadić o tome sutra mogao da obavesti predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Demokratska stranka i koalicija okupljena oko DS je, zajedno sa svojim sada već tradicionalnim partnerom Socijalističkom partijom Srbije i Liberalno demokratskom partijom blizu dogovora o formiranju skupštinske većine", rekao je Elezović za Radio televiziju Vojvodine.

Elezović je dodao da je siguran da će na sutrašnjim konsultacijama predsednik DS i kandidat za premijera Tadić saopštiti predsedniku Srbije da postoji skupštinska većina podržana od strane koalicionih partnera za formiranje nove Vlade Srbije na čelu sa Tadićem kao predsednikom vlade.

Elezović je rekao da će DS, kao što je to bio slučaj i 2008. godine, u pokrajini formirati parlamentarnu većinu sa svojim koalicionim partnerima LSV, SVM i SPS.

Razgovori o formiranju parlamentarne većine trajaće, smatra Elezović, relativno kratko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track