Elimoar predstavljen, dobio desetku!
Foto: Tanjug

Pojačanje

Elimoar predstavljen, dobio desetku!

Fudbal -
Bivši fudbaler Javora potpisao je troipogodišnji ugovor i nosiće dres sa brojem 10
1 / 7 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Dosadašnji fudbaler ivanjičkog Javora, Brazilac Eliomar Silva potpisao je danas troipogodišnji ugovor sa Partizanom i postao prvo pojačanje crno-belih u zimskom prelaznom roku.

Eliomar će u novom klubu nositi dres sa brojem 10.

"Drago mi je što sam došao u tako veliki klub kao što je Partizan. Potrudiću se da opravdam poverenje svih klubu i da na terenu uvek pružim maksimum. Najviše mi odgovara da igram na krilnoj poziciji, svejedno na kojoj strani, a kad sam bio mali idol mi je bio zemljak Ronaldo", rekao je Eliomar na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj

Silva ima 24 godine, a u Javor je došao iz ekipe Kardoso Moreira. Za ivanjičku ekipu Eliomar je odigrao 95 utakmica i postigao 10 golova.

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da od Eliomara očekuje da odmah pokaže da je pojačanje i dodao da je skauting služba crno-belih nekoliko meseci pratila Brazilca.

"Ispraćene su sve njegove utakmice jesenas, pokazao je da poseduje kvalitet i potencijal za Partizan i procenili smo da će biti jedno od velikih pojačanja. Dobro poznaje našu ligu, igrao je četiri godine u Javoru i mnogo je napredovao u tom periodu", kazao je Tumbaković.

On je dodao da bi Eliomar mogao da bude jedino pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, ali da su sve opcije otvorene.

"Nadam se da će igrama u Partizana skrenuti pažnju na sebe, a samim tim i selektora i dođe do mogućnosti da dobije pasoš Srbije", naveo je Tumbaković.

Sportski direktor Partizana istakao je da u toku dana bude fiunalizovan prelazak Stefana Šćepovića i Sretena Sretenovića u Južnu Koreju, kao i da je veoma blizu dogovor sa Sao Kaetanom oko pozajmice Eduarda.

Ove zime klub je napustio Nemanja Tomić, novi član Genčerbirligija.

Crno-beli su jesenji deo Superlige završili na prvom mestu sa šest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

U prvom prolećnom kolu, 27. februara, Partizan gostuje ekipi BSK-a iz Borče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track