Erdogan preti: Zabraniću Fejsbuk i Jutjub!
Foto: Beta

Optužio protivnike za zaveru

Erdogan preti: Zabraniću Fejsbuk i Jutjub!

Planeta -
Turska opozicija traži ostavku premijera od kada je u zemlji izbio skandal, pošto je niz visokih zvaničnika uhapšen zbog sumnje na korupciju

ANKARA - Turski premijer Redžep Tajip Erdogan zapretio je da će posle izbora 30. marta u Turskoj zabraniti korišćenje društvene mreže Fejsbuk (Facebook) i sajta Jutjub (Youtube.)

"Ima novih mera koje ćemo preduzeti posle 30. marta, uključujući zabranu Fejsbuka i Jutjuba", rekao je Erdogan privatnoj turskoj televiziji ATV. Turska opozicija traži ostavku Režepa Tajipa Erdogana, od kada je u zemlji izbio skandal, pošto je niz visokih zvaničnika uhapšen zbog sumnje na korupciju.

Prošle nedelje na internetu su objavljeni snimci telefonskih razgovora koji Erdogana direktno povezuju sa korupcijom. U spornom telefonskom razgovoru, čija autentičnost još nije potvrđena, Erdogan navodno od svog sina traži da prikrije velike svote novca.

Turski premijer je u sredu optužio svoje protivnike za zaveru sa ciljem da se obori vlada, a razgovore objavljene na internetu nazvao je "nemoralnom montažom". Od kada je zbog sumnji za korupciju u Turskoj uhapšeno desetine zvaničnika bliskih režimu, Erdogan je u više navrata optužio uticajan islamski pokret Fetulaha Gulena za zaveru sa ciljem da se oslabi režim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track