EU: Hapšenje Miškovića ohrabrujući potez

Borba protiv korupcije

EU: Hapšenje Miškovića ohrabrujući potez

Politika -
Ohrabreni smo pristupom srpske vlade i očekujemo da najavljeni Akcioni plan i Strategija što pre stupe na snagu u skladu sa najboljom praksom u regionu, rekao je portparol Štefana Filea

BRISEL - Evropska komisija je ohrabrena potezima vlade Srbije u borbi protiv korupcije i poziva vlasti da odlučno nastave u tom pravcu, izjavio je danas portparol komesara za proširenje Štefana Filea povodom privođenja Miroslava Miškovića.

"Ne ulazeći u detalje konkretnog slučaja, naš stav je da je borba protiv korupcije jedan od glavnih izazova sa kojima se Srbija suočava", rekao je Fileov portparol Peter Stano.

On je ukazao da Evropska komisija "veoma pažljivo" prati poteze Beograda u vezi sa tim i da je "u suzbijanju korupcije važno imati dosledan, sveobuhvatan i neselektivni pristup".

"Ohrabreni smo pristupom srpske vlade i očekujemo da najavljeni Akcioni plan i Strategija što pre stupe na snagu u skladu sa najboljom praksom u regionu", rekao je Fileov portparol.

"S obzirom na važnost rešavanja ovog problema za evropske integracije Srbije, neophodna je odlučna posvećenost borbi protiv korupcije na najvišem nivou", zaključio je Stano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track