Euleks istražuje da li je požar u Žilivodama podmetnut

Istraga

Euleks istražuje da li je požar u Žilivodama podmetnut

Politika -
Porodice kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji smatraju da je požar koji je izbio na masovnoj grobnici Žilivode kod Obilića podmetnut kako bi bili uništeni dokazi o posmrtnim ostacima 26 nestalih Srba,

BEOGRAD - Euleks je saopštio da će mešoviti tim koji će činiti Euleksova kancelarija za tužilaštvo i lokalni tužilac istražiti šta je izazvalo požar u Žilivodama, na lokaciji na kojoj se traga za posmrtnim ostacima 26 nestalih Srba otetih 1998. godine.

U mešovitom timu, Euleksova kancelarija za tužilaštvo će zajedno sa lokalnim tužiocem istražiti šta je izazvalo požar i utvrditi da li je bio slučajan ili podmetnut, navodi se u saopštenju Euleksa.

Izveštaj će, kako se dodaje, biti izrađen nakon istrage, a zaključi saopšteni.

Euleks je nakon požara na lokaciji Žilivode otišao na lice mesta zajedno sa glavnim Okružnim javnim tužiocem u Mitrovici. Euleks je pokrenuo istragu o velikom požaru koji je za vikend izbio na lokaciji Žilivode, a uzrok tog požara još uvek je nepoznat.

Porodice kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji smatraju da je požar koji je izbio na masovnoj grobnici Žilivode kod Obilića podmetnut kako bi bili uništeni dokazi o posmrtnim ostacima 26 nestalih Srba, među kojima i tela devet rudara ugljenokopa Belaćevac koji su kidnapovani 1998. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track