EVAKUACIJA: Kolonu Marša mira napali stršljenovi!

EVAKUACIJA: Kolonu Marša mira napali stršljenovi!

Crna Hronika -
Ukupno 13 ljudi pretrpelo je ubode ovih insekata, a jedan muškarac koji je alergičan prevezen je helikopterom u bolnicu, kazao Hazim Mujčinović

SARAJEVO – Zbog zdravstvenih problema izazvanih ubodom stršljena, jedan od učesnika bitno je evakuisan helikopterem i prebačen u Univerzitetski klinički centart Tuzla, gde mu je ukazana medicinska pomoć.

- Reč je o osobi koja je alergična na ubod stršljena, i zdravstveno stanje se zbog toga pogoršalo, potvrdili su iz Organizacionog odbora Marša mira.

Helikopter Oružanih snaga BiH spustio se u naselje Bakrači, odakle je ovaj muškarac evakuisan.Učenici Marša mira jutros su se suočili sa problemima u podnožju planine Udrč, koje su im stvorili upravo stršljenovi.

- Ukupno 13 osoba je pretrpelo ubode ovih insekata, a jedna od njih, koja je bila alergična, prevezena je u bolnicu, kazao nam je Hazim Mujčinović iz Organizacionog odbora.

Portparol UKC Tuzla Amra Odobašić potvrdila je da je na Kliniku za kožne bolesti primljen pacijent H. A. iz Srebrenika, koji je doživeo alergijski šok nakon uboda stršljena.

- Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, ali će biti zadržan na bolničkom lečenju još najmanje 24 sata, kazala je Odobašić.

H. A. je, inače, član planinarskog društva iz Srebrenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track