EVAKUACIJA ZBOG ERUPCIJE SUPERVULKANA: SAD nude 10 milijardi dolara J. Africi za smeštaj ljudi?!
Foto: Youtube

Teorija zavere

EVAKUACIJA ZBOG ERUPCIJE SUPERVULKANA: SAD nude 10 milijardi dolara J. Africi za smeštaj ljudi?!

Planeta -
Na jednoj južnoafričkoj veb stranici se pojavila informacija da je Amerika Afričkom nacionalnom kongresu ponudila deset milijardi dolara godišnje za privremeni smeštaj oko 300 miliona ljudi

Već nekoliko dana mnogi teoretičari zavere tvrde da su američke vlasti uverene u skoru erupciju takozvanog supervulkana ispod čuvenoj Jeloustoun parka i da zbog toga pripremaju plan evakuacije kompletnog stanovništva SAD.

Na jednoj južnoafričkoj veb stranici se naime pojavila informacija da je američka administracija Afričkom nacionalnom kongresu ponudila deset milijardi dolara godišnje za privremeni smeštaj oko 300 miliona Amerikanaca.

Inače, kao druge lokacije za preseljenje spominju se Brazil, Australija i Argentina.

S druge strane naučnici uveravaju javnost da u ovom trenutku baš ništa ne ukazuje na mogućnost skore erupcije supervulkana, koji je poslednji put veliku erupciju imao pre 640.000 godina, a za posledicu je tada ostavio pustoš na američkom kontinentu.

Sve je bilo prekriveno pepelom, a brojne životinjske i biljne vrste su zbrisane sa lica Zemlje.

"Šansa da ćemo za vreme naših života dočekati erupciju je gotovo beznačajna", izjavio je Piter Kervel, pomoćnik direktora za nauku i tehnologiju pri USGS Naučnom centru za vulkane u Kaliforniji.

Podsetimo, video snimci koji prikazuju bizone i druge životinje kako "beže" iz američkog nacionalnog parka proširile su se Internetom izazivajući strah i nagađanje da je uzrok tome supervulkan ispod parka koji se priprema na erupciju.

http://www.youtube.com/watch?v=j_csBXWlUA4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track