Evo kako Đilas laže

Ima li kraja

Evo kako Đilas laže

Politika -
Predsednik DS u jednom danu izrekao gomilu neistina - od toga da nije vlasnik Presa do toga da se DS bori protiv cenzure medija?!

BEOGRAD - Napričao se.Nakon odmora u slovenačkom luksuznom spa-centru, lider DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas radnu nedelju je započeo gostovanjem na dve televizije. Šta je sve napričao, građani su imali prilike da čuju, ali šta je zaista istina, predstavlja vam Kurir.

Đilas: Ideja hajmo samo da se zadužimo nije dobra. To funkcioniše na kratke staze, ali na duge ne. Ne vidim nijednu ideju, vidim samo priče sad će doći ovaj ili onaj i doneti pare.Istina: Prema saopštenju URS, na čijem čelu je ministar finansija Mlađan Dinkić, DS je Srbiju zadužio za sedam milijardi evra.Đilas: DS se bori protiv cenzure u medijima.Istina: U vreme DS bio je najveći pritisak na medije, i to preko njegove marketinške agencije „Dajkret medija“, koja je tuđim oglasima kupovala uređivačku politiku.Đilas: Neću da platim reket Kuriru da prestane da piše o meni.Istina: Pre mesec dana, 13. decembra, održan je sastanak predstavnika Kurira i lidera DS, na kom je Đilas ponudio tri puta više oglasa preko „Dajrekt medije“, ali da se ne piše o njemu u našem listu. (Opširnije na strani 5)Đilas: Ja nisam vlasnik Presa.Istina: O vlasništvu Dragana Đilasa u Presu Kurir je u nekoliko navrata pisao. O tome je govorilo i nekoliko srpskih političara, državnih funkcionera, a o tome je posvedočila i objavljena fotografija potpredsednice „Delta holdinga“ Jelene Krstović na kojoj se jasno vidi dokument sa imenom Đilasa i Presa.Đilas: Nije tačno da sam direktor češke firme „Krokus“. To je funkcija zakonskog zastupnika, i firma ne radi već 11 godina.Istina: Češki APR je saopštio da nakon ažuriranja podataka 5. decembra 2012. niko nije dostavio podatke o promenama u ovoj firmi. Dakle, ona je u njihovom zvaničnom registru zavedena i postoji.Đilas: Kurir nikad ne pominje ljude iz biznisa, a ja sam im stalno na naslovnoj strani.Istina: Čitaoci Kurira vrlo dobro znaju da smo mi jedini pisali o srpskim tajkunima i pljački države.

Potvrđeno pisanje KuriraKurir je još u decembru prošle godine objavio informaciju da je novi lider DS poručio svojim članovima da u narednu vladu treba da uđu „po svaku cenu“. Iako su demokrate to tada demantovale, njihov šef je juče izjavio: „Posle izbora ćemo videti ko je kako prošao i kakvu politiku će pružiti. Sledeće vlade neće biti bez DS.“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja