CRNE PROGNOZE: Srbija bez Vojvodine, a Bosnu deli s Hrvatima!

Mapa Nove Evrope

CRNE PROGNOZE: Srbija bez Vojvodine, a Bosnu deli s Hrvatima!

Planeta -
Mađarska Srbiji uzima severni Banat, a stvara se i "velika Albanija" u koju će ući i deo Kosova

MOSKVA - Na osnovu poverljivih dokumenata CIA, ruske službe GRU i još nekoliko izvora, ruski spoljno-politički eksperti načinili su kartu Nove Evrope, onako kako će ona geopolitički izgledati 2035. godine. Na čelu ekspertskih grupa nalaze se izuzetno obavešteni ljudi poput Zbignjeva Bžežinskog i Samjuela Hantigtona. Evo i kako izgleda mapa "Nove Evrope". Ukratko, Albanija će se ujediniti s Kosovom i delom Makedonije i stvoriti "veliku Albaniju". Srbija i Hrvatska podeliće Bosnu.

- Od Kosova i delaMakedonije biće formirana Velika Albanija. Balkan će pretrpeti ozbiljne promene. Teritoriju Bosne podeliće Srbija i Hrvatska - navode ruski eksperti u svom izveštaju.Analitičar Predrag Simić ističe da ovakve prognoze treba uzeti s velikom ozbiljnošću, jer su u prošlosti slična predviđanja bila više nego tačna.

- Mnogi su zaboravili da je 1989. godine urednik Njujork tajmsa Dejvid Bajder, 18 meseci pre početka rata na prostoru bivše Jugoslavije, tvrdio da će se država raspasti na više nacionalnih celina i da će izbiti krvavi građanski rat. Hoću da kažem da ovakve prognoze ne služe samo medijskom eksponiranju stručnjaka i zato ih moramo pomno pratiti da bismo sprečili deo planova velikih sila - uverava Simić.Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, u izjavi za Kurir kaže da nije video prognozu, ali da mu se takva budućnost, kada je reč o BiH, ne čini neverovatnom.- Takvi izveštaji pominju se i kod zapadnih obaveštajnih službi. Činjenica je da BiH još uvek egzistira jer velike sile na veštački način pokušavaju da je održe. Za sve ove godine BiH nije država. Kada je reč o Kosovu, RS će uvek podržavati politiku koju vodi Srbija - istakao je Dodik.

ZAPADNA EVROPA

Serija velikih teritorijalnih potresa i promena počeće u Velikoj Britaniji, gde će Škotska proglasiti nezavinost. To će biti okidač za ujedinjenje Irske - severne Irske sa Republikom, a samim tim reč Velika Britanija izgubiće smisao. Katalonci i Baski će proglasiti nezavisnost od Španije, što će imati posledice i u susednoj Francuskoj. Na jugu Francuske nastaće islamska država, a oblast Lorena će se priključiti Nemačkoj.Raspašće se i Belgija, a Flamanci će se priključiti Holandiji. CENTRALNA EVROPAItalija će se raspasti na bogati sever i siromašni jug, a Sardinija i Sicilija će proglasiti nezavisnost.Velike promene desiće se i na Balkanu. S jačanjem islamskog faktora u Evropi ojačaće lobi za likvidaciju državnosti BiH.

Teritoriju Bosne i Hercegovine podeliće Srbija i Hrvatska, piše ruski list Ekspres gazeta.Posle kompromisa s Turskom, nastaće i "velika Albanija" koju će činiti Albanija, Kosovo i zapadni deo Makedonije.I Mađarska će proširiti svoje granice. Političke prilike ići će joj u korist pa će uzeti rumunsku Transilvaniju i deo Srbije u Vojvodini - severni Banat. I Poljsku će morati da se odrekne delova teritorije posle serije novih sporazuma između Rusije i Nemačke.ISTOČNA EVROPABelorusija će nestati i postaće deo Rusije, kao i delovi baltičkih država i Ukrajine. Do velikih promena doći će i na Kavkazu jer se prognozira da Rusija neće moći da zadrži Čečeniju i Dagestan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track