Koštunica: Evropa će tražiti da odustanemo od Kosova

Koštunica: Evropa će tražiti da odustanemo od Kosova

Politika -
Predsednik DSS Vojislav Koštunica veruje da će novi predsednik Srbije obaveštavati javnost o zahtevima Unije

BEOGRAD - Obavešten.

Predsednik DSS Vojislav Koštunica uveren je da će EU zahtevati od Srbije odustajanje od Kosova zarad dobijanja početka pregovora za članstvo u EU.

U saopštenju koje je poslao javnosti bivši predsednik SRJ napisao je da veruje da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kad ga Brisel o tome formalno obavesti, to saopštiti srpskom narodu.

- Javnost Srbije treba da zna da će EU uskoro započeti sa najgrubljim pritiscima i ucenama prema Srbiji, zahtevajući potpuno odustajanje od Kosova zarad dobijanja početka pregovora za članstvo u EU. Poruke sa ovakvim sadržajem već donose u Beograd diplomate iz država EU - naveo je Koštunica. On je istakao da je veoma važno što je za predsednika Srbije izabran predstavnik opozicije, jer je, kako je kazao, uveren da će Nikolić saopštiti srpskom narodu šta EU zahteva od Srbije.

- Građane Srbije više niko neće moći da obmanjuje i zavarava kada je u pitanju politika EU prema Kosovu. Došlo je vreme za istinu i na predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću je da, kada ga EU obavesti šta su uslovi za početak pregovora o članstvu u EU, to i saopšti narodu Srbije - istakao je predsednik DSS.

(N. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track