EVROPSKI PARLAMENT: Slovenac ustao protiv vojne intervencije

Nisu svu "za"

EVROPSKI PARLAMENT: Slovenac ustao protiv vojne intervencije

Planeta -
Pojedine članice EU pod vođstvom SAD stavljaju svet pred svršen čin "novim vojnim sukobom s nepredvidivim posledicama", rekao je Vajgl

LJUBLJANA/BRISEL - Poslanik Slovenije u Evropskom parlamentu Ivo Vajgl danas je upozorio da vojnom intervencijom u Siriji SAD stavljaju svet pred svršen čin. Evropski poslanik je naglasio da je "današnja rasprava (u Evropskom parlamentu) samo potvrdila da se uloga predstavnika EU završava samo u naizgled posredničkim pokušajima i u popravljanju štete kada je glavni događaj (vojna intervencija voljnih država) već zaključen", rekao je on.

Prema rečima tog poslanika, EU dosledno podržava političko rešenje krize u Siriji i nepristrano utvrđuje činjenice kada je reč o korišćenju bojnih gasova, ali je prisiljena pristajati da pojedine članice EU pod vođstvom SAD stavljaju svet pred svršen čin "novim vojnim sukobom s nepredvidivim posledicama".

Današnji vanredni sastanak, rekao je još poslanik, "samo je potvrdio koliko je nejedinstvena EU kada je reč o pitanjima koja se neposredno tiču bezbednosti i stabilnosti Bliskog istoka - regiona pred našim vratima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track