FANTASTIČNA BIOGRAFIJA OMRAŽENOG SUDIJE: Aleksandar Josipović je matematičar, plesač, koreograf...

Matematičar u Mulen ružu

FANTASTIČNA BIOGRAFIJA OMRAŽENOG SUDIJE: Aleksandar Josipović je matematičar, plesač, koreograf...

Pop kultura -
Josipović je profesionalni plesač, umetnik, predavač, koreograf i šampion u sportskom plesu

Od kako se pojavio u "Plesom sa zvezdama" Aleksandar Josipović izaziva mnoštvo komentara, uglavnom negativnih. Ljudi ga nazivaju "samo plesačem". Ali svi koji ga prozivaju, trebalo bi da razmisle o tome još jednom posle našeg teksta. Aleksandar je mnogo više od toga.

Aleksandar Josipović je profesionalni plesač, umetnik, predavač, koreograf i šampion u sportskom plesu. Pre svega, završio je Matematički fakultet, "Centre national de la danse" u Parizu, postdiplomske studije "Codarts Academy" Roterdam, Master iz Neurolingvističkog programiranja u SAD.

Državljanin je Francuske, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kao asistent radio je u francuskoj klinici "CEREP" klinika za mlade, Paris, France Kao predavač radi u oblasti pedagogije plesa, plesne terapije i savremene psihologije i NLP-a u Francuskoj, SAD, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Holandiji, Finskoj, Gvadalupeu, Španiji...

Organizator je nekoliko Međunarodnih plesnih seminara u Srbiji i umetnički direktor tradicionalne manifestacije "Dani francusko-srpskog prijateljstva" u Lazarevcu. Od 2011. do 2013. radi kao asistent prof. dr Rud Vermaja.

Danas je direktor odeljenja za profesionalno usavršavanje u Nacionalnoj fondaciji za igru. Godine 2012. u Sarajevu, u organizaciji udruženja "Kontakt", Aleksandar Josipović je kreirao, osmislio i vodio višednevnu psiho-somatsku (plesnu) radionicu za osobe sa invaliditetom pod nazivom "Na točkovima".

Pored osoba sa invaliditetom u radionici te prezentaciji učestvovali su i profesionalni glumci i glumice: Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Džana Pinjo, Boris Ler, Jasenko Pašić i Alban Ukaj. Član je Međunarodnog komiteta za ples UNESCO.

Od 2002. do 2012. godine Aleksandar igra kao solista u čuvenom Mulen ružu. Poznata novinarka Mira Adanja Polak snima ekskluzivnu emisiju U Mulen ružu - Aleksandar Josipović. Jedini je Srbin koji je ikada igrao na pozornici Mulen ruža. Objavio je prvu knjigu u Srbiji o plesnoj pedagogiji "Lets dance - nove metode u plesnoj pedagogiji", kao i osnove plesa "Da li ste za ples?" i "Život je igra, zato igraj pametno"...

I mnogo, mnogo toga, a ima samo 33 godine!

http://www.youtube.com/watch?v=PrfjN6cgSZk

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track