FATA ORLOVIĆ PRETI: Ne čekam više, rušim crkvu!

Huli na Boga

FATA ORLOVIĆ PRETI: Ne čekam više, rušim crkvu!

Društvo -
Sad ću je ja oboriti! Crkva je na mojoj zemlji, ja sam ju zarobila. Ako treba, kupiću kokoške i u njoj ih držati, poručila je nana

SREBRENICA - Fata Orlović, u čijem je dvorištu podignuta pravoslavna crkva, kaže da će sama da je sruši.

"Hoću svoju avliju. Do sada sam ih molila, od sada neću. Sad ću je ja oboriti! Oni samo meni prkose. Ali, to više neće moći. Crkva je na mojoj zemlji, ja sam ju zarobila. Ako treba, kupiću kokoške i u njoj ih držati", izjavila je nana Fata posle ponovljenog postupka o uklanjanju crkve iz njenog dvorišta.

Fatin avokad zatražio je da se celi slučaj prebaci iz Srebrenice na neki drugi sud koji, prema njegovim rečima, do sada nije donio nikakvu odluku koja bi rešila slučaj.

Vrhovni sud RS je početkom juna ove godine uvažio takozvanu reviziju koju je advokat Fate Orlović uložio protiv presude drugostepenog suda,

Opšinski sud u Srebrenici je 2010. godine odbio tužbeni zahtev Fate Orlović za "utvrđivanje činjenica o postojanju vansudske nagodbe o izmeštanju pravoslavne crkve iz njenog dvorišta".

Osporeno je da su se advokat Fate Orlović Fahrija Karkin, s jedne, i tadašnji predsednik Vlade RS Milorad Dodik, njegov savetnik Miladin Dragičević i episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda, s druge strane, 11. januara 2008. godine nagodili da se crkva iz dvorišta ukloni čim bude osiguran novi prostor za njenu gradnju, piše Anadolija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track