FILMSKA POTERA U NS: Trojka s fantomkama otela pištolj policajcu
Foto: Slađana Stojanović

Lopovi hteli da ubiju mladića u patroli

FILMSKA POTERA U NS: Trojka s fantomkama otela pištolj policajcu

Crna Hronika -
Mališani u obdaništu „Čuperak“ igrali se u dvorištu dok su razbojnici tukli Aleksandra Andžića i pucali mu pored glave
1 / 12 Foto: Slađana Stojanović

NOVI SAD - Filmska potera!

Trojica naoružanih razbojnika u ponedeljak su razoružali i pretukli Aleksandra Andžića (30), a potom u njegovom pravcu ispalili metak, koji ga, na sreću, nije pogodio! Napad se dogodio na novosadskom Bulevaru oslobođenja, kad je Andžić na službenom skuteru prišao da legitimiše mladiće.- Došao je do njih nakon što je jedan od stanara obližnjeg ulaza prijavio da ispred zgrade stoje sumnjivi muškarci koji se ponašaju kao da se spremaju da opljačkaju banku ili Poštansku štedionicu. Dvojica su na sebi imala crnu odeću koja podseća na uniforme nekih agencija za obezbeđenje - kaže izvor Kurira.Maskirani fantomkamaKad su videli da im Aleksandar prilazi, razbojnici su stavili fantomke na glavu, a zatim povadili pištolje i skočili na policajca!- Oborili su ga i počeli da ga šutiraju i udaraju rukama. Jedan od napadača udarao ga je drškom pištolja po glavi, a drugi mu je stavio cev pištolja u usta i urliknuo: „Sad ću da te ubijem!“. Aleksandar je stigao samo da kaže: „Nemoj, imam dvoje dece...“, a onda je treći napadač besno izvukao Aleksandrov službeni pištolj i ispalio hitac pored njegove glave. Posle toga su pobegli - kaže izvor Kurira. Pucanj se čuo i u obdaništu „Čuperak“, koji je svega nekoliko desetina metara udaljen od mesta napada.Trpeo jake bolove- Deca su baš u tom trenutku bila u dvorištu i igrala se. Hvala bogu da nijedno dete nije povređeno - ispričao je naš sagovornik.Prolaznici su odmah pritrčali da pomognu policajcu koji je ležao i ponudili mu da ga prevezu do bolnice.- Odbio je iako se žalio da ga mnogo bole grudi. Rekao da je da će sačekati da dođu njegove kolege iz druge patrole. Trpeo je jake bolove, ali nije hteo da napusti svoj rejon dok mu ne dođe zamena - priča stanar obližnje zgrade.

Aleksandar Andžić
Aleksandar Andžić

Snimljen... Napadač u bekstvu
Snimljen... Napadač u bekstvu

Foto: Slađana Stojanović

Druga pucnjava ispred obdaništaSličan napad dogodio se početkom aprila na košarkaškom igralištu u Ulici Janka Čmelika u novosadskom naselju Detelinara. Na samo pedesetak metara od vrtića „Veseli vozić“ u sukobu dve grupe navijača ranjen je M. P. (23). Srećom, niko više nije povređen.

Policajac pušten kućiJelena Jurišin, portparolka KC Vojvodine, rekla je da je povređeni policajac, posle ukazane pomoći, pušten na kućno lečenje.- Njegovo stanje je stabilno - rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja