FILMSKI: Specijalci munjevito savladali maloletnog otmičara

Drama u Krasnojarsku

FILMSKI: Specijalci munjevito savladali maloletnog otmičara

Planeta -
maloletnik je od policije da ne ubije svoju sestru zahtevao 10.000 rubalja i automobil sa automatskim menjačem, ali je munjevitom akcijom specijalaca savladan

MOSKVA – Krasnojarski policajci u munjevitoj akciji spasili su dve žene i dvoje dece iz stana u kome ih je držao zarobljene, maloletnik Aleksandar R. (17) zahtevajući 10.000 rubalja ( oko 305 dolara) i nov automobil sa automatskim menjačem.

Drama je počela u subotu rano ujutro kada je Aleksandar iz zasada nepoznatih razloga uzeo nož i za taoce uzeo svoju majku, sestru i dvoje svoje dece i zaključao se u stan.

Komšiluk koji je čuo vrištanje i zapomaganje pozvao je policiju, a naoružani maloletnik se zabarikadirao u svom stanu preteći da će sve taoce pobiti.

Policija nije ni tretnutka oklevala, već su specijalci dok su pregovarači pokušavali da ubede otmičara da se preda, spasili njegovu majku i dvoje dece od kojih je jedna bila beba tako što su ih izvukli kroz prozor druge sobe u kojoj su se nalazili, dok je sestra ostala sa Aleksandrom pred ulaznim vratima stana.

Da bi spasili život devojke ( 25) policija je pristala da ispuni zahtev otmičara i obezbedila mu automobil u kome je bio i novac, što je bio dovoljan motiv da Aleksandar izađe na ulicu.

Prava drama je tek tada usledila. Policajci su ubeđivali Aleksandra da se preda i pusti svoju sestru. Dok je trajalo ubeđivanje grupa specijalaca je munjevito reagovala i svladala otmičara. Čitava operacija spasavanja trajala je svega nekoliko sekundi.

Aleksandar je uhapšen i dezorjentisan proveden u policiju gde mu je određen pritovor, a nesrećan devojka koja je prošla srećom bez povreda zbog šoka je završila u bolnici gde je policiji ispričala da ju je čak i silovao.

Policija istražuje okolnosti ovog incidenta, a Aleksandar im je prema njihovim naovdima još odranije poznat po krađama.

http://www.youtube.com/watch?v=aNIXOvtphM8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track