FINALE LIGE ŠAMPIONA: Ajmo, Nevene, sruši Bajern!

Spektakl na Vembliju, London, 25. maj, 20.45 Vembli

FINALE LIGE ŠAMPIONA: Ajmo, Nevene, sruši Bajern!

Fudbal -
Štoper Dortmunda ima šansu da postane četvrti Srbin s osvojenim peharom LŠ za poslednjih šest sezona

Da li će se vijoriti srpska trobojka na Vembliju!?Defanzivac Dortmunda Neven Subotić pokušaće da postane četvrti Srbin koji je za šest godina osvojio pehar Lige šampiona! U prvom svenemačkom finalu Dortmund se večeras (20.45) na Vembliju sastaje s Bajernom, a Neven ima priliku da nastavi tradiciju i pridruži se Nemanji Vidiću, Dejanu Stankoviću i Banetu Ivanoviću.Međutim, uoči finala atmosfera među „milionerima“ drastično se pogoršala zbog povrede Marija Gecea, ali i izjave najboljeg strelca Roberta Levandovskog - da će nakon ovog meča preći u Bajern. Ipak, Subotić veruje u trijumf svoje ekipe.- Ovo finale biće najvažniji meč u mojoj karijeri, naročito ako pobedimo! Osvojili smo tri trofeja u poslednje dve godine, ali ovaj je najvažniji. Znamo koliko je Bajern snažna ekipa, ali nijednom klubu na planeti nije lako kad igra protiv nas. Zato i verujem da ćemo pobediti Bavarce - rekao je Neven.Bajern je izgubio pet od poslednjih šest finala Lige šampiona, a samo ova generacija je za tri sezone dvaput (2010, 2012) gubila titulu prvaka Evrope. - Finale nije ništa novo za nas. Ovde smo treći put za četiri sezone i za sve u klubu, od navijača preko čistačica do nas igrača, samo pobeda dolazi obzir. Moramo postati prvaci Evrope jer to dugujemo navijačima, ali i sebi. Jednostavno, vreme je - kaže Riberi.

Šal duži od kilometraNa tribinama stadiona u Londonu večeras bi trebalo da osvane šal s juga, koji je nastao spajanjem više od 1.000 šalova Bajerna, dugačkih više od kilometra, koje su poslali navijači.Ukupna dužina šalova iznosi 1.143 metra.

Nemice bolje od šampionki iz LionaFudbalerke nemačkog Volfsburga preksinoć na Stemford bridžu savladale su rezultatom 1:0 dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope Lion i prvi put u istoriji osvojile pehar Lige šampiona za žene.U uvertiri muškog finala, Nemicama je pehar donela Martina Miler u 73. minutu pogotkom s bele tačke i tako sprečila Francuskinje, kojima je ovo bilo četvrto uzastopno finale, da postanu jedina ekipa u istoriji koja sa tri osvojena trofeja zaredom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track