Firma Javorke Rističević utajila 39 miliona!

Prijava poreske policije

Firma Javorke Rističević utajila 39 miliona!

Crna Hronika -
Ja sam samo formalni vlasnik „Seljak Zeka kompanija“, rekla za Kurir Javorka Rističević, dok je Marijan zapretio: „Kakve ja imam veze s tim, doći ću vam u Kurir kad-tad“

BEOGRAD - Mutljavina!Protiv M. R., direktora preduzeća „Seljak Zeka kompani“ iz Inđije, čiji je većinski vlasnik, prema podacima Agencije za privredne registre, Javorka Rističević, supruga narodnog poslanika Marjana Rističevića, poreska policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je budžet Srbije oštetio za 39 miliona dinara! Policija nije saopštila pun identitet direktora M. R., pa smo narodnog poslanika Marijana Rističevića zamolili da prokomentariše prijavu dospelu na adresu firme njegove supruge.- Dobar dan, da li imate komentar na saopštenje poreske policije?- Dobar dan, koje saopštenje, kakve ja veze imam s tim? Slušajte, ja nemam nikakav komentar, a vi pišite o tome ako imate muda! Zovite Vučića da vam da komentar! A ja ću vam doći u Kurir kad-tad!- I šta ćete da uradite?- Eh, pa da vam donesem cveće! I vama i vašem uredniku, a posebno vama gospođice, jer ste tako simpatični - rekao je narodni poslanik i predsednik Narodne seljačke stranke!Za razliku od Marijana Rističevića, njegova supruga Javorka bila je raspoloženija za razgovor.- Ja sam samo formalno vlasnik „Seljak Zeka kompanija“! Mi smo firmu prodali M. R., sadašnjem direktoru - objasnila je Javorka Rističević i dodala da je cela priča o utaji poreza „prenaduvana i ne baš tačna“.U saopštenju poreske policije piše da se M. R., direktor „Seljak zeka kompanija“, sumnjiči da je, u nameri da ostvari pravo na neosnovani poreski kredit poreza na dodatu vrednost, od septembra do novembra 2011. u poslovnim knjigama lažno prikazao nabavku dobara od više fantomskih preduzeća ukupne vrednosti od 229,8 miliona dinara. Takođe je knjižio nabavku robe za koju ne poseduje ulaznu dokumentaciju u vrednosti od 88,8 miliona dinara, sa iskazanim PDV s pravom na dobitak u iznosu od 8,1 milion dinara, koji je neosnovano koristio kao prethodni porez.

Sporne kartice iz Poreske upraveKurir je krajem 2011. pisao o istrazi poreske policije u firmi „Seljak Zeka kompani’’. Javorka Rističević, tadašnja vlasnica, oštro je demantovala da njeno preduzeće ima bilo kakve nesuglasice s Poreskom upravom. Čak je, da bi dokazala tvrdnje da državi ne duguje ništa, redakciji Kurira poslala kopije poreskih kartica koje su izvađene 28. decembra 2011. i na kojima je jasno stajalo da je „Seljak Zeka’’ preplatio porez državi.- Ako smo pokrali državu, kako to da smo preplatili porez i da smo na računu u plusu 17 miliona - bio je tada ljut Marijan Rističević.

Marijan drugi na „Farmi“Marijan Rističević je 2010. učestvovao u rijaliti-šouu „Farma“. Probio se do finala, ali izgubio je od „zvezde Granda“ Katarine Živković. Nije se lako pomirio s porazom, već je sve odreda optuživao da je on zapravo pobednik i da su mu glasovi pokradeni. Rističević je tvrdio da su ga na televiziji namerno prikazivali kao lenštinu i da je sve izrežirano protiv njega.

Kurir pisao o utaji 29. decembra 2011.
Kurir pisao o utaji 29. decembra 2011.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track