(FOTO) DRAMATIČNO: Dečaka (10) spasli od smrti iz nabujale Toplice!
Foto: Kurir

Prokuplje

(FOTO) DRAMATIČNO: Dečaka (10) spasli od smrti iz nabujale Toplice!

Srbija -
Očevidac Slaviša Dojčinović, koji je prolazio mostom kaže da se u jednom trenutku dečaku se samo videla samo glava, a vodena bujica ga je neverovatnom brzinom nosila nizvodno, ali na sreću on je brzo izvučen iz nabujale Toplice

PROKUPLJE - Desetogodišnji romski dečak umalo nije stradao kada ga je sa obale reke Toplice odnela reka. Do nesreće koja je mogla kobno da se završi došlo je kraj romskog naselja u Prokuplju, koje je tik uz reku Toplicu. Na sreću dečak je na vreme izvađen iz vode.

Kako za Kurir priča Slaviša Dojčinović, koji je prolazio mostom u jednom trenutku dečaku se videla samo glava, a vodena bujica ga je neverovatnom brzinom nosila nizvodno.

- Prolazio sam mostom i baš sam upozorio Rome koji su sakupljali drva iz reke da paze na decu, koje je u tom trenutku bilo mnogo na keju reka i koja su sa odraslima izvlačila drva iz nabujale reke. U tom trenutku jedno dete je upalo u vodu i odmah ga je prekrila voda. U sledećem trenutku mu se videla samo glava. Počelo je da doziva u pomoć, a ostali Romi koji su se tu našli trčali su nizvodno i pokušavali da ga uhvate granom koja im služi da iz vode izvudu drvo- priča svedok Slaviša.

On dodaje da je pretila opasnost da se mališan zaglavi u granje koje je nosila voda, ali je na sreću brzo izvučen iz reke.

Zoran Branković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track