(FOTO) Obrenovčani smešteni na Sajmu, Čukaričkoj padini i Šumicama!
Foto: Daranana Udovičić

Solidarnost na delu

(FOTO) Obrenovčani smešteni na Sajmu, Čukaričkoj padini i Šumicama!

Društvo -
Više od 150 žitelja iz ugroženih delova Obrenovca i okolnih mesta, koji su jutros evakuisani, privremeno je smešteno u objekat FMP-a na Čukaričkoj padini
1 / 11 Foto: Daranana Udovičić

Više od 150 žitelja iz ugroženih delova Obrenovca i okolnih mesta, koji su jutros evakuisani, privremeno je smešteno u objekat FMP-a na Čukaričkoj padini, kao i u Beogradskoj sajmu u Hali 5, kao i u Sportskom centru Šumicama.

Prema rečima volonterke Crvenog krsta Srbije Nataše Nikolić, ugroženo stanovništvo koje u Beogradu nema rođake ili prijatelje kod kojih bi mogli da borave tokom trajanja vanredne situacije biće smešteno u neki od 25 prihvatilišta u glavnom gradu.

Hala 5 na Sajmu
Hala 5 na Sajmu

Nikolićeva je zahvalila svima na pruženoj pomoći u hrani i odeći za decu, poručivši da je trenutno situacija pod kontrolom.

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije dao je nešto pre 13 sati nalog da se hitno evakuišu stanovnici Bariča, saopštio je MUP.

Prigradsko naselje Barič nalazi se pored Obrenovca, iz kojeg je od do sada evakuisano 4.000 ljudi.Obrenovčani su smešteni u Šumicama i na Sajmu u Hali 5.

FMP Železnik
FMP Železnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track