(FOTO) VOJVOTKINJA OD ALBE: Od lepotice do karikature!
Foto: Rojters

Ne može da govori od silnih operacija

(FOTO) VOJVOTKINJA OD ALBE: Od lepotice do karikature!

Pop kultura -
Broj knjiga koje je napisala, a koje većinom čine autobiografije i koje je publika čitala u jednom dahu, iznosi 44. Prema pojedinim izvorima, uradila je isto toliko plastičnih operacija

Španska vojvotkinja od Albe, 87-godišnja Marija del Rosario Kaetana, koja inače ima najveći broj plemićkih titula, veliki broj književnih naslova i milijarde evra na računu, za mnoge je veoma smela i kontroverzna ličnost.

Nekada prava lepotica, koja je stala rame uz rame sa najlepšom ženom sveta šezdesetih godina prvom danom Amerike Džeki Kenedi, unakazila je svoje lice mnogobrojnim operacijama.

Puno ime Vojvotkinje od Albe je Maria del Rosario Kaetana Paloma Alfonsa Viktoria Euhenia Fernanda Teresa Fransiska de Paula Lurdes Antonia Hosefa Fausta Rita Kastor Dorotea Santa Esperansa Fic Džejms Stjuart de Silva Falko i Gurtubaj. Broj knjiga koje je napisala, a koje većinom čine autobiografije i koje je publika čitala u jednom dahu, iznosi 44. Prema pojedinim izvorima, uradila je isto toliko plastičnih operacija.

Vojvotkinja od Albe se teško kreće, još teže govori, kad to čini na televiziji emituje se titl u dnu ekrana, jer ju je gotovo nemoguće razumeti, ali odlučnosti da još jednom u životu uradi ono što je zamislila nije joj manjkalo.

Pre samo tri godine udala se za 24 godine mlađeg Alfonsa Dieza.

"Udajem se zato što se Alfonsu i meni dopadaju iste stvari. Zato što sam vernica i ne mogu da živim u grehu", rekla je 18. vojvotkinja od Albe, treća žena na čelu aristokratske familije u poslednjih 539 godina. Venčanje je bilo pravi spektakl za Sevilju. Međutim, svečanoj ceremoniji prisustvovalo je samo 35 zvanica.

Inače, vojvotkinja od Albe je direktni potomak engleskog kralja Džejmsa II, koji je iz vanbračne veze sa Arabeljom Čerčil imao sina Džejmsa Fic-Džejmsa, pretka vojvotkinje koju uglavnom svi zovu Kaetana. Nekada je važila za veliku zavodnicu, da je čak i Pablo Pikaso hteo da je naslika nagu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track