FSS: Bez rasizma u Kruševcu

Oglasili se

FSS: Bez rasizma u Kruševcu

Fudbal -
Dok je većina engleskih reprezentativaca proslavljala postignuti gol, njihov igrač Rouz se krajnje neprimereno, nesportski i vulgarno poneo ka navijačina , zbog čega mu je i pokazan crveni karton. Istpostaviće se, na žalost, da je tada započeo incident koji se zatim razvio, kažu u FSS

Fudbalski savez Srbije, organizator te revanš utakmice baraža za plasman na EP igrača do 21. godine starosti, oglasio se u sredu popodne saopštenjem, u kojem je osudio nemile scene u Kruševcu, pojedince sa obe strane i najavio kazne.

"Naglašavamo da je organizacija svih događaja protekla u najboljem redu i da do poslednjeg minuta nije viđen apsolutno nijefdan problem. Od zagrevanja igrača obe ekipe, preko intoniranja himni i aplauza svih prisutnih po završetku himne Engleske, tokom svakog minuta susreta do pomenutog poslednjeg, na terenu i na tribinama vladala je sportska atmosfera ispunjena poštovanjem duha fer pleja", piše na sajtu FSS.

Neprimerena proslava gola Denija Rouza promiče engleskim novinarima u izveštajima o incidentu.

"Na žalost, na isteku četvrtog minuta nadoknade i posle postignutog pobedonosnog gola za gostujuću ekipu, viđene su nemile scene na terneu za igru. I dok je većina engleskih reprezentativaca proslavljala postignuti gol, njihov igrač sa brojem tri na dresu Deni Rouz se krajnje neprimereno, nesportski i vulgarno poneo ka navijačina na tribinama stadiona u Kruševcu, zbog čega mu je i pokazan crveni karton. Istpostaviće se, na žalost, da je tada započeo incident koji se zatim razvio.

Fudbalski savez Srbije se izvinjava gostima iz Engleske i kompletnoj fudbalskog javnosti zbog nesportskog ponašanja koje je usledilo od strane dela članova Stručnog štaba Mlade reprezentacije Srbije i dela igrača naše ekipe. Ovim putem obaveštavamo kompletnu javnost da ćemo po hitnom postupku pokrenuti interni disciplinski psotupak i na osnovu svih izveštaja kazniti krivce. To ćemo učiniti nevezano od eventualnog pokretanja postupka pred relevantnim organima UEFA".

Olakšavajuća okolnost članovima naše reprezentacije neće biti ni loše ponašanje Denija Rouza, pošto u FSS-u ističu da nasilju nije mesto na sportskim priredbama.

"Iskreno, istovetnu istragu očekujemo i sa strane FA Engleske".

Komentarišući kritike zbog rasizma, na sajtu Saveza istaknut je i demanti informacije da je na stadionu u Kruševcu, pre i za vreme utakmice, bilo ikakvih pojava rasizma.

"Vezivanje viđenog incidenta - tuče između članova dve ekipe sa rasizmom apsolutno nema nikakvog osnova i smatramo ih potpuno zlonamernim. U prilog našoj tvrdnji idu i preliminarni izveštaji službenih lica sa susreta Srbija - Engleska. Niko od njih nije ni u jednom trenutku pomenuo rasističke ispade i očekujemo da ljudska i sportska kultura naših fudbalskih prijatelja iz Engleske odnese pobedu nad širenjem dezinformacija", piše u saopštenju, uz čestitku engleskoj reprezentaciji i željom da na Evropskom prvenstvu u Izraelu ostvari zapažen rezultat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track