Fudbaleri: Imperativ pobeda u Skoplju

Fudbaleri dan posle Belgije

Fudbaleri: Imperativ pobeda u Skoplju

Fudbal -
Zaista nam je teško pao poraz pred našim navijačima, ali moramo da preduzmemo sve da u Makedoniji osvojimo tri boda“, rekao je Ignjovski

Srpski fudbaleri Željko Brkić, Aleksandar Ignjovski i Alen Stevanović rekli su da što pre žele da zaborave meč sa Belgijom i da se okreću duelu sa Makedonijom. ’Orlovi’ su u petak izgubili sa 0:3 od Belgije, koja im je tako nanela prvi poraz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014, a već u utorak gostuju Makedoniji u Skoplju.

"Odigrali smo dobrih 45 minuta, ali smo kažnjeni za promašaje. Nije lako izgubiti na domaćem terenu. Uložili smo mnogo proteklih dana, sada smo i razočarani, emotivno i fizički ispražnjeni, ali ovo već sada mora da se zaboravi. Od sada ćemo misliti samo na utorak i meč protiv Makedonije. Mnogo važna utakmica, ipak, ne bih je ocenio kao presudnu u kvalifikacijama", naglasio je Brkić.

Golman Udinezea i naše reprezentacije dobro poznaje Gorana Pandeva, najboljeg makedonskog igrača i asa Napolija. Nije, ipak, davao važnost činjenici da Pandev neće moći da igra protiv Srbije.

"Da je Pandev sjajan igrač, to je jasno i zaista ga dobro poznajem iz Italije. Ali, pogledajte slučaj sa selekcijom Belgije. Dva ključna igrača im nisu igrala u Beogradu, Lukaku i Felaini. Mnogi su smatrali da je to naša prednost, a ispostavilo se da su njihove alternative bile najbolji pojedinci na meču", istakao je Brkić.

Ignjovski, takođe, žali za propuštenim prilikama protiv Belgije."Sigurno bi sve bilo drugačije da je neka od naših brojnih prilika rezultirala golom, ovako sve se srušilo posle jednog centaršuta Belgijanaca koji im je doneo vođstvo. Krajnji ishod meča svakako nije odraz snaga na terenu jer smo u drugom poluvremenu pali zbog umora, popustila nam je koncentracija i dva kontranapada bila su dovoljna da Belgija dođe do ubedljive pobede. Posle tri odigrane utakmice Belgijanci zaista izgledaju kao najkvalitetniji tim naše grupe mada je nezhavlno reći da si lako pobedio bilo koju ekipu u današnjem fudbalu, a posebno reprezentaciju neke zemlje. Zaista nam je teško pao poraz pred našim navijačima, ali moramo da preduzmemo sve da u Makedoniji osvojimo tri boda“, rekao je Ignjovski.

Stevanović smatra da je uprkos teškom trenutku najvažnije da se izvuku pouke i da samopouzdanje u timu ne padne zbog jednog neuspeha.

„U prvom poluvremenu protiv Belgije praktično smo samo mi postojali na terenu, igrali doslovce kako smo hteli. Posle promašaja i primljenog gola igrali smo malo više srcem nego glavom i belgijski fudbaleri su to umeli da iskoriste. Moj utisak, ipak, ostaje vezan za činjenicu da kad hoćemo možemo da odigramo u skladu sa potencijalom koji je ogroman u našoj reprezentaciji. Ima još dovoljno prilika da se vratimo, da nadoknadimo izgubljeno i da se posvetimo sebi. Juče je prošlost, okrećemo se budućnosti“, naglasio je Stevanović.

Srpski fudbaleri u nedelju u 17 časova čarter letom putuju u Skoplje, dok je utakmica na programu u utorak od 20.30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track