Fudbaleri Zvezde i Omonije igrali bez golova
Foto: BETA

3. kolo kvalifikacija LE

Fudbaleri Zvezde i Omonije igrali bez golova

Fudbal -
Zvezda je većim delom diktirala tempo meča imala je i više prilika, ali svoju inicijativu nije krunisala pogotkom. S druge strane, gosti rešeni da u ovom meču ne prime gol, inicijativu su prepustili domaćinu, vrebajući šansu iz brrzih kontranapada...
1 / 4 Foto: KURIR

BEOGRAD - Nisu uspeli fudbaleri Crvene zvezde da u prvom meču 3. kola kvaliffikacija Lige Evrope, pobede na svom stadionu kiparsku Omoniju. susret je završen bez golova 0:0, što je ujedno bio i glavni cilj gostujućih fudbalera. Meč na Marakani je odigran pred 26.930 navijača, a sudija je bio Rene Ajzner iz Austrije.

Žuti kartoni: Kasalica (C.Zvezda), Pavićević, Hrištofi (Omonija) Crveni karton: Vešović (C.Zvezda, drugi žuti na kraju meča).

Crvena zvezda: Bajković, Mladenović, Jovanović, Maksimović, Vešović, Mijailović (Kadu od 88’), Dimitrijević, Evandro, Lazović (Milivojević od 81’), Kasalica, Milunović.

Omonija: Leoni, Pereira, Pavićević, Skaramocino, Špungin, Margaka (Frederiko od 78’), Nuno Asis (Aguiar od 68’), Leandro, Marko, A. Alveš, Hrištofi.

Utakmica sa kiparskim predstavnikom pokazala je da bleda igra iz dvomeča sa beloruskim Naftanom nije bila prolazna faza i da će tim Roberta Prosinečkog strepeti pred revanš meč u Nikoziji

.Zvezda je konstantno napadala, imala inicijativu, ali bez rezultata. Nadmoć i veći posed lopte nije im pomogao da pronađu ključ za odbranu rivala.Gosti su se opredelili za defanzivnu taktiku, povukli se na svoj deo terana i iz kontri i polukontri čekali šansu.

Ona se ukazala već u petom minutu.Posle napada sa desne strane, loptu je na drugoj stativi dobio usamljeni Alveš, ali je na vreme uklizao Mijailović i izblokirao šut. Nekoliko minuta kasnije Omonija je ponovo pripretila preko Hrištofija, ali je Bajković dobro intervenisao.

Sredinom prvog poluvremena fudbaleri Zvezde preuzeli su inicijativu, sve češće su napadali ka protivničkom golu i dolazili u gol priliku.Volej Maksimovića u 26. minutu završio je daleko od gola Kiprana, a sjajnu šansu Beograđani su imali nekoliko trenutaka kasnije kada je vrlo raspoloženi Vešović probio po desnoj strani, sjajno pogodio Mladenovvića u glavu, ali je on nespretno reagovao.

U finišu meča Zvezda je izvršila veliki pritisak na odbranu Kiprana, imala je nekoliko prilika posle prekida, ali nije uspela da ugrozi Leonija. Najbolju šansu za Zvezdu u drugom poluvremenu imao Jovanović, ali je njegov šut sa druge stative izblokiran.

Najvažniji trenuci meča

6. minut prilika za Omoniju. Iz brrzog kontranapada Alveš s leve strane izbija pred gol Zvezde, ali je njegov šut krajnjim naporom izblokirao MIjailović...

7. minut Kasalica u polušansi pred golom Omonije...

17. minut Posle velike šanse Alveša, usledio je miran period igre, fudbaleri Zvezde drže loptu u nogama, ali ne mogu ozbiljnije da ugroze gol Kiprana, koji šansu vrebaju iz brzih kontranapada.

21. minut Iz jednneekontre KIprani su mogli za da se nađu u gol šansi. Posle kornera sa desne strane, Bajković je loše intervenisao, lopta ga je preskočila, ali je na svu sreću Jovanović odlično reagovao i otklonio opasnost .

28. minut velika šansa za Crvenu zvezdu. Vešović se probio s desne strane i uputio centaršut, a loptu na tacni kao da nije očekivao Mladenović. Tačnije lopta ga je pogodila u glavu, ali nije otišla prema golu Omonije...

29 minut Kasalica odlično centrira ored gol Omonije ali Alveš otklanja opasnost...Mnogo bolja i agilnija igra Crvene zvezde

37. minut Milunovićeva šansa odlazi u vetar, a lopta iznad prečke Omonijinog gola. Gosti sa Kipra definittivno imaju nameru da po svaku cenu sačuvaju mrežu u Beogradu. Za sada im to i uspeva..

45. minut loša procena i greška Filipa Mladenovića omogućila je Kristofiju da ugrozi Bajkovića, ali je golman crveno-belih bio siguran hvatajući loptu upućenu izkosa sa desne strane...To je ujedno bilo sve u prvom poluvremenu. Ostaje 0:0

Zvezda je većim delom diktirala tempo meča imala je i više prilika, ali svoju inicijativu nije za sada krunisala pogotkom. S druge strane, gosti rešeni da u ovom meču ne prime gol, inicijativu su prepustili domaćinu, vrebajući svoju šansu iz brrzih kontranapada...

Drugo poluvreme

I u nastavku ssusreta između Crvene zvezde i Omonije na Marakani ista slika, Crveno beli atakuju na gol gostiju, ali još uvek ne pronalaze način da probiju čvrstu odbranu Kiprana.

57 minut kontranapad Omonije. Braneći svoju mrežu, Kiprani su probali da učine i neštto više... krenuli su napred, Alveš je na levoj strani odlično uposlio Margača, a njegov opsan šut na vreme je izblokirao Vešović.

58. minut žuti karton za Kasalicu. Posle nesmotrenog starta na Denijelsonu, talenttovani igrač Crvene zvezde Kasalica dobio je žuti karton, koji je možda mogao biti i drugačije boje, jer se Kasalica bar tri minuta drao na glavnog sudiju. na svu sreću njegova nesmotrenost završila se samo opomenom.

76 minut. Ništa se ne meenja, na Marakni ista slika i sve je manje nade da će golova uopšte biti.

80. minut konačno baar neka promena. Umesto Lazovića na terenu Milivojević, koji je uneeo malo živossti u igru crveno belih. Prprobao je i udarac sa distance namučivši golmana Omonije, koji tek iz drugog pokušaja uspeva da otkloni opasnost.

To je ujedno bilo sve što je moglo da se vidi do kraja meča...Ukoliko se ne računa crveni karton kojeg je nesmotreno u sudijskoj nadoknadi dobio Vešović. Crvena zvezda - Omonija 0:0

http://www.youtube.com/watch?v=kNKtJtGuRYY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track