FURIOZNO: Odbojkašice Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva
Foto: Ossrb.org

Brane titulu

FURIOZNO: Odbojkašice Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva

Ostali sportovi -
Srbija u tri seta porazila Italiju i čeka je duel sa Rusijom

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Švajcarskoj i Nemačkoj, pošto je u četvrtfinalu furiozbnom igrom porazila Italiju sa 3:0 (15:14, 28:26, 25:18).

Izabranice selektora Zorana Terzića, odigrale su gotovo bez greške prvi i treći set, dok su u drugom u neizvesnoj završnici i igri na razliku bile spretnije i srećnije od Italijanki.

Naš tim je odlično počeo meč, poveo 8:0 u prvom setu, posle čega je stvar rutine bilo završiti prvi deo igre i povesti sa 1:0. Drugi set Italijanke su igrale bolje, sve do drugog tehničkog tajm auta, kada je posle dobre reakcije Nataše Krsmanović Srbija povela 16:15. Od tada se igralo poen za poen, ali su Italijanke prve došle do set lopte. Imale su ih tri, koje nisu iskoristile, da bi potom naše izborile prvu u drugom setu, koju su posle sjajnog smeča osvojile za 2:0 u setovima sa 28:26.

Treći set je repriza prvog. Srbija je na startu povela 8:2 i nije dozvolila protivniku da ugrozi osvajanje seta i plasman u polufinale.

Selektor Zoran Terzić rekao je da je prezadovoljan posle plasmana u polufinale.„Otprilike, kako smo se dogovorili, tako smo i igrali. Bilo je sigurno i nekih grešaka i situacija kada smo mogli bolje da odigramo. Ono što je bitno je da smo potencirali da svake sekunde vršimo pritisak, ne samo servisom, već celokupnom našom igrom, posebno u odbrani, da im ne damo lake poene i da nijednog trenutka ne budu sigurne u sebe. Doveli smo ih na kraju do toga da više nisu mogle da funkcionišu na terenu i to je prava slika kako treba da izgleda igra ovog tima“, rekao je Terzić. Naš tim u polufinalu igra sa Rusijom, a taj meč igra se u petak u Berlinu. U drugom polufinalu sastaju se Belgija i Nemačka. „Imamo malo teži put. Uglavnom igramo protiv jakih reprezentacija, zvučnih imena, međutim, na to ne treba da se obaziremo. Najvažnije je da igračice budu zdrave i spremne za te utakmice, ako ih odigramo kako treba, pre svega ako psihološki uđemo u utakmicu kako treba, mislim da možemo da dobijemo svakog protivnika na ovom prvenstvu“, naglasio je Terzić.

Maja Ognjenović iskusno, spušta loptu na zemlju, ne dozvoljava kapiten da ekipa poleti ''Iskreno, ne sećam se kada smo igrale ovako dobro. Pre svega igrale smo kao tim, dugo nije bilo prilike da se vidi sa Srbija deluje ovako ujedinjeno, da ginemo za svaku loptu, što je za svaku pohvalu. Izuzetno smo srećni i ponosni što smo savladali Italiju, bez obzira na to što su svi osporavali njihov tim, jer igraju u novom sastavu, pa to nije Italija od pre par godina. Istina je da oni uvek imaju dobru reprezentaciju, uvek igraju požrtvovano'', istakla je Ognjenovićeva i okrenula se narednom izazovu, polufinalnom meču protiv Rusije:''Ne treba da poletimo. Sledi dan pauze i izuzetno težak meč''.Jovana Brakočević, kao i cele sezone, i u meču protiv Italije bila je na visini zadatka.''Ušle smo u utakmicu snažno, samouvereno, nismo dozvolile Italijankama da dišu. U drugom setu smo se malo opustile, to je rezultiralo zategnutim finišom ali, ni jednog trenutka nismo izgubile koncentraciju. 'Ginule' smo za svaku loptu, a rutinski smo odigrale u trećem setu'', zadovoljna je Jovana, koja obećava dobru pripremu i za polufinalni okršaj protiv Ruskinja:

''Možemo da se nosimo sa svakom ekipom. Ako nastavimo ovako da igramo, nema zime za nas!''

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track