Galenika oštećena za 100 miliona evra!

Sklapali štetne ugovore za nekadašnjeg farmaceutskog giganta

Galenika oštećena za 100 miliona evra!

Društvo -
Nova krivičina prijava na kojoj su, pored ostalih, imena Dejana Backovića, Nenada Ognjanovića i Dragoljuba Vučićevića, prosleđena je Tužilaštvu za organizovani kriminal

BEOGRAD - Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije završili su predistražni postupak o malverzacijama u „Galenici“ a, prema dostupnim dokazima, nekadašnji farmaceutski gigant oštećen je za 100 miliona evra.

Nova krivičina prijava na kojoj su, pored ostalih, imena Dejana Backovića, Nenada Ognjanovića i Dragoljuba Vučićevića, prosleđena je Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Narednih dana, nadležni tužilac o njoj treba da se izjasni, a u njoj su objašnjene malverzacije teške desetine miliona evra. Specijalni sud u Beogradu potvrdilo je prošle nedelje optužnicu protiv bivšeg generalnog direktora "Galenike" Nenada Ognjenovića i još devet osumnjičenih.

Backović (danas je direktor Socijalističke partije Srbije ) je osumnjičen da je kao predsednik Upravnog odbora „Galenike“ od novembra 2008. do 31. decembra 2012. godine počinio krivično delo zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Na teret mu se stavlja da je po dogovoru sa Ognjanovićem, generalnim direktorom „Galenike“ i Vučićevićem, suvlasnikom „Velefarm holdinga“ sklopio niz štetnih kupoprodajnih ugovora o lekovima i drugoj farmaceutskoj robi.

Tako je „Galenika“, kako se navodi, Vučićevićevim firmama „Velefarm holding“, „Velefarm VFB“, „Velefarm Prolek“, „Velefarm invest“ i „Sanitarija“ isporučila robu u vrednosti većoj od 2,5 milijardi dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track