Gašić: Naprednjaci žele Vučića za premijera
Foto: Dado Đilas

Šesti član

Gašić: Naprednjaci žele Vučića za premijera

Politika -
Zasad je jedino izvesno da će Predsedništvo dobiti još jednog člana. U pitanju je jedan mlad čovek, Nikola Selaković, rekao je potpredsednik SNS

BEOGRAD - Potpredsednik SNS Bratislav Gašić očekuje da će lider naprednjaka Aleksandar Vučić danas saopštiti odluku o mogućim vanrednim parlamentarnim izborima i poručuje da ta stranka želi da Vučić bude premijer kako bi Srbija brže napredovala.

"Želimo našeg predsednika da bude premijer zemlje da Srbiju brže, krupnijim koracima uvede u moderan svet, da organizuje Srbiju da bude zemlja u kojoj bi svako poželeo da živi", rekao je Gašić pred sednicu predsedništva i izbornu skupštinu SNS.

On je podsetio da su svi potpredsednici SNS ranije već izneli stav da žele da se ide na vanredne izbore kako bi Vučić koji ima ogromnu energiju i uživa veliko poverenje došao na čelo vlade.Najnovija istraživanja pokazuju koliko građani imaju poverenje u Vučića, koliku on energiju ima, koliko je njegova reč važna i koliko on drži do svoje reči, istakao je Gašić.

Gašić je rekao je danas da ta partija još nije donela odluku o vanrednim parlamentarnim izborima i da je sigurno da će Predsedništvo stranke dobiti šestog člana na vanrednoj izbornoj skupštini stranke.

"Za sada je jedino izvesno da će Predsedništvo dobiti još jednog člana. U pitanju je jedan mlad čovek Nikola Selaković", rekao je Gašić. On nije mogao da kaže da li će u Srbiji biti vanrednih parlamentarnih izbora, ali je istakao da su zemlji neophodne sistemske promene i reforme.

"Dali smo poverenje i mandat našem predsedniku, jer on za razliku od nas ima sve informacije, da on danas izađe ispred Predsedništva i kaže da li ćemo na izbore ili nećemo i očekuem da danas posle skupštine tu odluku objavimo", rekao je Gašić.

On je ponovio da su potredsednici stranke već iskazali stav da žele vanredne izbore. Upitan da li će SNS danas predložiti i kandidata za gradonačelnika Beograda, on je odgovrio da je verovatnije da stranka izaći sa predlogom o timu ljudi koji će voditi glavni grad.

SNS na vanrednoj izbornoj skupštini u Sava Centru bira novo rukovodstvo i organe stranke. Jedini kandidat za predsednika SNS je aktuelni lider Aleksandar Vučić, a na njegov predlog biraće se zamenik predsednika, članovi Predsedništva i potredsednici SNS. Izbornoj skupštini naprednjaka prususvovaće 4.000 delegata, a sednica neće imati svečani, već samo radni deo. To je treća skupština SNS, prva je održana 24. aprila 2010. godine kada je za predsednika stranke izabran Tomislav Nikolić, a za njegovog zamenika Aleksandar Vučić.

Druga, vanredna izborna skupština, održana je 29. septembra 2012. godine. Za predsednika stranke je izabran Aleksandar Vučić, koji je bio jedini kandidat, a za njegovog zamenika Jorgovanka Tabaković. Tada su izvršene i manje izmene političko-programske platforme SNS. Za potpredsednike SNS tada izabrani su Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Igor Mirović, Goran Knežević i Bratislav Gašić.

http://www.youtube.com/watch?v=GUvS4sf42nM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track