GAŠIĆ: Pokrenuta istraga ko je prodao opremu i vozila Vojske Srbije!
Foto: Tanjug

Traži se odgovor zašto je to urađeno

GAŠIĆ: Pokrenuta istraga ko je prodao opremu i vozila Vojske Srbije!

Politika -
U 2006. i 2007. godini veliki broj resursa Vojske Srbije prodat je i da smo ta sredstva imali na raspolaganju, možda smo mogli i drugačije da pomognemo prilikom poplava. Vojska je imala svu tehniku kojom je mogla da odgovori na sve zadatke poslednjih 12 dana, rekao je Gašić

RAŠKA - Ministar odbrane Šrbije Bratislav Gašić izjavio je danas u Raški da je pokrenuta istraga o tome ko je i kada prodao opremu i sredstva Vojske Srbije i zašto je to urađeno.

Ministar je prilikom upućivanja čete Vojske Srbije u mirovnu misiju u Liban iz kasarne u Raški ocenio da su pripadnici oružanih snaga spremno odgovorili na sve izazove koji su se našli pred njima u proteklom periodu.

"U 2006. i 2007. godini veliki broj resursa Vojske Srbije prodat je i da smo ta sredstva imali na raspolaganju, možda smo mogli i drugačije da pomognemo prilikom poplava. Vojska je imala svu tehniku kojom je mogla da odgovori na sve zadatke poslednjih 12 dana", rekao je Gašić.

Ministar je kazao i da robni kredit za Vojsku Srbije nije bio jedini povod njegove nedavne posete Moskvi.

"Naravno, taj kredit je veoma važan za modernizaciju Vojske Srbije, u koju moramo da krenemo bržim tempom nego što je do sad bio slučaj. Bilo je i niz drugih tema, dogovorili smo zajedničku vežbu vazdušno-desantnih jedinica u septembru, a razgovarali smo i o svim oblicima vojne saradnje koji treba da se formulišu protokolom dve vlade", izjavio je Gašić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track